Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DECIZIE REVOLUȚIONARĂ Google trebuie să plătească companiilor de publishing şi agenţiilor de presă pentru reutilizarea conținutului acestora (Franța)

Google
Google

Autoritatea pentru concurenţă din Franţa a decis joi că Google trebuie să plătească companiilor de publishing şi agenţiilor de presă pentru reutilizarea conţinutului acestora, transmite Reuters preluat de news.ro.

Vezi și: Ludovic Orban: 'România este importator net de masă lemnoasă. Am văzut că e campanie împotriva Schweighofer, care procesează 80% lemn din import'

Grupul american a anunţat că va respecta decizia autorităţii franceze pentru concurenţă, luată în urma unei plângeri din partea sindicatelor care reprezintă publisherii de presă din Franţa.

”Practicile Google au provocat un rău imediat şi grav sectorului presei, în timp ce situaţia economică a publisherilor şi agenţiilor de presă este fragilă”, arată un comunicat al Autorite de la Concurrence.

Anul trecut, Google a anunţat că nu va mai afişa fragmente de ştiri ale publisherilor europeni în rezultatele căutărilor utilizatorilor francezi, pentru a respecta legea europeană a drepturilor de autor.

”De la intrarea în vigoare a legii drepturilor de autor europene în Franţa, anul trecut, am discutat cu publisherii să creştem sprijinul şi investiţiile în ştiri”, a afirmat într-un comunicat vicepreşedintele pentru ştiri al Google, Richard Gingras.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.