Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizii bombă pregătite de UE: trupele care apără statele vor putea trece granițe fără restricții

themoscowtimes.com
soldati ucraina rusia razboi

UE propune un plan de apărare cibernetică din cauza îngrijorările legate de agresiunea Rusiei asupra Ucrainei. Comisia Europeană a propus joi două planuri de acțiune pentru a aborda deteriorarea situației de securitate în urma invaziei Rusiei în Ucraina. Strategiile își propun să consolideze apărarea cibernetică și să permită forțelor armate să se deplaseze mai repede peste granițe.

Oficialii UE au explicat că atacurile cibernetice rusești asupra țărilor Uniunii Europene și a partenerilor lor au fost un semnal de „alarmă". Este nevoie de mai multe măsuri pentru a proteja cetățenii și forțele armate, iar cooperarea cu NATO ar trebui intensificată, este concluzia reprezentanților UE.

„Războiul s-a întors la granițele noastre, iar agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei subminează pacea și sistemul internațional bazat pe reguli la nivel global. Ne afectează și trebuie să ne adaptăm politicile de apărare la acest nou mediu", a declarat șeful politicii externe a UE, Josep Borrell, în cadrul unei conferințe de presă. Și secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a avertizat cu privire la amenințările tot mai mari din spațiul cibernetic, menționând atacurile recente împotriva sateliților, a infrastructurii critice și a departamentelor guvernamentale, în special ca urmare a războiului Rusiei împotriva Ucrainei.

„Spațiul cibernetic este un spațiu contestat în mod constant, iar linia dintre pace, criză și conflict este neclară. Fac apel la aliați să se angajeze din nou în apărarea cibernetică. Cu mai mulți bani, mai multă expertiză și o cooperare sporită. Aceasta este o parte vitală a apărării noastre colective și suntem cu toții împreună în această problemă", a declarat șeful alianței de apărare conduse de SUA într-un discurs la Roma. Politica propusă de Comisia Europeană ar urma să stimuleze capacitățile de apărare cibernetică ale UE și să consolideze coordonarea și cooperarea între comunitățile cibernetice militare și civile.

Săptămâna trecută, agenția de securitate cibernetică a UE, ENISA, a declarat că după izbucnirea războiului din Ucraina s-au înmulțit atacurile cibernetice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.