Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizii de ultimă oră în BEx al PNL - S-au stabilit nominalizările la Ministerul Fondurilor Europene, la Ministerul Digitalizării și la CCR

PNL
PNL sigla

Marcel Boloş va fi nominalizat la Ministerul Fondurilor Europene, iar Sebastian Burduja la Ministerul Digitalizării, a decis joi în unanimitate Biroul Executiv al PNL, anunță news.ro.

Surse din partid au declarat pentru News.ro că Marcel Boloş este nominalizat la Ministerul Fondurilor Europene, unde în prezent e interimar, urmând ca Ministerul Digitalizării să fie preluat de Sebastian Burduja.

Propunerea PNL pentru Curtea Constituţională este Iulia Scântei.

Marcel Boloş, ministru al Cercetării şi Digitalizării, a preluat interimar Ministerul Fondurilor Europene, după demisia din funcţie a lui Dan Vîlceanu.

Conform surselor citate, deciziile au fost luate cu unanimitate de voturi.

Sebastian Burduja este deputat în Parlamentul României, vicepreședinte al comisiei pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputatilor și președinte PNL Sector 1. A fost secretar de stat în Ministerul Finanțelor Publice în 2019. Anterior, a lucrat ca expert în dezvoltare la Banca Mondială în Washington D.C.

Este licențiat al Stanford University, absolvent al unui dublu masterat la Harvard University în administrarea afacerilor și politici publice și doctor în economie (summa cum laude) la ASE București. De profesie notar public, a intrat in Parlam pe listele PNL de Iasi ca senator.

Iulia Scantei are 45 ani, este senator și președintele Comisiei Juridice, cu 22 de ani vechime în profesie juridică. Este absolventă a Facultății de Drept, Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iași.

A deținut mai multe functii guvernamentale și în Parlament: consilier al Primului Ministru, secretar general al Ministerului justiției, din 2016 este membru în Comisia Juridică a Senatului, vicepreședinte Al Senatului (2017), vicepreședinte și președinte al Comisiei Juridice. Ea este cea care gestionat pentru PNL sesizările la CCR în perioade grele politice, câștigând majoritatea lor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.