Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deciziile summitului UE privind imigratia, înca departe de ce ar trebui sa fie

Deciziile luate joi în cadrul summitului extraordinar al UE în chestiunea imigrantilor 'sunt înca departe de ceea ce ar trebui sa fie', si-a exprimat vineri regretul purtatorul de cuvânt al guvernului francez, Stéphane Le Foll, citat de AFP.

'A trebuit sa asteptam drame, si s-au înmultit de câteva saptamâni, pentru a se reveni la dispozitivul realizat de Italia, la scara întregii Europe. Este deja o revenire la putin mai mult angajament din partea Europei dar suntem înca departe de ceea ce ar trebui sa fie în raport cu miza', a spus Le Foll pentru postul de radio France Info a doua zi dupa anuntul privind triplarea mijloacelor financiare pentru salvarea imigrantilor în Mediterana.

Liderii europeni au decis joi, pe lânga triplarea acestor mijloace, si solicitarea aprobarii ONU pentru a desfasura actiuni militare împotriva traficantilor în Libia.

Nu s-a ajuns însa la un acord pentru a permite navelor operatiunii europene de supraveghere si salvare pe mare, Triton, sa iasa din apele teritoriale pentru a merge mai aproape de Libia. Liderii UE sunt de asemenea divizati în ceea ce priveste preluarea refugiatilor, amânând deciziile pe mai târziu.

Potrivit lui Stéphane Le Foll, mizele în acest dosar sunt 'calauzele si traficantii'. De asemenea, 'sunt cele legate de Libia si de destabilizarea completa a tarii, devenita o platforma pentru un anumit numar de traficanti si pentru imigratie', a adaugat purtatorul de cuvânt al guvernului francez.

'Dupa caderea lui Gaddafi (în 20011), constatarea e ca o data ce actiunea s-a încheiat la nivel militar, toata lumea s-a retras si Libia a fost lasata într-o stare lamentabila', a subliniat Le Foll.

Aceasta situatie arata 'necesitatea unui angajament care nu este doar de moment, ci de durata'. 'Trebuie ca Europa sa lucreze mai mult în materie de cooperare', a mai spus el.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.