Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Declarație controversată a lui Eugen Teodorovici: Cartel Alfa cere demisia ministrului Finanțelor

romanialibera.ro
Eugen Teodorovici

Confederația sindicală „Cartel Alfa” solicită demisia ministrului Finanțelor după ce Eugen Teodorovici a declarat recent că românii ar trebui să beneficieze de servicii medicale diferite, în funcție de contribuția la asigurările de sănătate, scrie Mediafax.

„Domnul Orlando Teodorovici propune pachete de servicii de sănătate diferențiate, în funcție de suma plătită de contribuabil, probabil neînțelegând ce înseamnă dimensiunea socială a statului (proclamată în Constituție) și principiile universalității, echității și solidarității pe baza cărora este construit sistemul de sănătate publică. Încercarea de a-și nuanța declarațiile nu schimbă cu nimic esența lor. Preocuparea pentru tratamentul diferențiat în funcție de puterea financiară a cetățenilor este mult mai sus pe agenda domnului ministru decât, spre exemplu, preocuparea pentru lărgirea bazei de contribuabili și asigurarea sustenabilității sistemului sau preocuparea pentru combaterea evaziunii fiscal deosebit de mari”, se arată într-un comunicat al Confederației sindicale Cartel Alfa.

Citește și DEZVĂLUIRI în cazul celor doi baschetbaliști americani înjunghiați: Ce spun colegii sportivilor

Sindicaliștii de la Cartel Alfa solicită, astfel, demisia ministrului Finanțelor.

„Confederația Națională Sindicală “Cartel ALFA” solicită demisia imediată a Ministrului Finanțelor Publice, dl. Orlando Teodorovici. Sperăm că succesorul său va fi o persoană care să îmbrățișeze în mod real valorile social democrației, ale partidului aflat la guvernare, care va înțelege că o societate segregată, cu mulți foarte săraci și puțini foarte bogați, cu inegalități duse la extrem, cu instabilitate legislativă și fiscală, nu este peformantă economic pe termen lung”, se mai arată în comunicatul celor de la Cartel Alfa.

Reacția sindicaliștilor vine după ce Eugen Teodorovici a declarat, vineri, că „un sistem logic” ar putea avea la bază pachete de servicii medicale, în funcțe de contribuția la CASS.

„În funcție de cât plătești pe CASS, să ai făcute mai multe variante, pachetul 1, pachet de bază, ai un alt venit la care se plătește CASS, deci implicit o contribuție mai mare, atunci ai al doilea pachet, cu alt tip de servicii, ăsta cred că e sistemul logic”, a declarat Teodorovici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.