Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Declarație INCENDIARĂ a lui Augustin Lazăr: S-au încins lucrurile odată cu instrumentarea dosarului '10 august'. Ingerință în instrumentare cauzei - VIDEO

Q Magazine
Augustin Lazar vizita

Procurorul general al României susține că procedura de revocare a sa a fost declanșată din cauza instrumentării dosarului privind intervenția Jandarmeriei la protestul din 10 august, acuzându-l pe Tudorel Toader de ingerință în instrumentarea unei cauze penale.

Augustin Lazăr susține că i s-a incalcat dreptul la apărare, invocând lipsa de transparență in derularea procedurii.

"Nu am fost in masura sa prezint motivele si documentele care ar fi preintampinat luarea masurii, puteam sa clarific daca e ordonanta mea sau a procurorului ierarhic superior la vremea aceea. Masura revocarii se infatiseaza ca o sanctiune ce poate fi aplicata intr-o procedura distincta pentru o conduita necorespunzatoare. In 2017 controlul nu a relevat nicio deficineta manageriala, nu a ridicat nicio problema pana cand s-au incins lucrurile cu instrumentarea dosarului 10 august. Are valoarea unei sanctiuni disciplinare interesate. Unul dintre motivele invocate are legatura cu ancheta 10 august, iar invocarea acestui motiv constituie o ingerinta in activitatea concreta de intrumentare a unei cauze penale", a spus Augustin Lazăr.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.