Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Declarație șoc: Cel mai mare risc care există la ora actuală este Parlamentul României

plen parlament

Parlamentul nu simte nici un fel de responsabilitate faţă de Executiv susține  europarlamentarul PNL Theodor Stolojan. El speră că deficitul nu va exploda în 2017, din cauza "măsurilor populiste" propuse de Parlament.

România nu se confruntă cu dezechilibre macroeconomice, dar există riscuri financiare generate de activele externe, de vulnerabilităţile sectorului bancar, de creşterile salariale în domeniul bugetar şi de politicile fiscale prociclice, a anunţat Comisia Europeană într-un raport de evaluare.

"Cel mai mare risc care există la ora actuală este Parlamentul României, care nu are absolut sau nu simte nici un fel de responsabilitate faţă de Executiv. În consecinţă, vedeţi că tot timpul sunt acolo fel de fel de proiecte de legi care aduc noi cheltuieli în sarcina bugetului public, fără să ţină seama de resurse, în acest an vorbesc. Deci Executivul condus de Dacian Cioloş are o misiune extrem de grea şi anume să predea la sfârşitul anului o economie, un buget care rămâne în cadrul deficitului de 3% şi care să nu explodeze în anul 2017, din cauza măsurilor populiste tot propuse de către fel de fel de parlamentari în Parlamentul României", a precizat, la RFI, Theodor Stolojan.

În opinia fostului prim-ministru de la începutul anilor '90, "Guvernul va trebui să aplice legile aprobate de Parlament, pentru că asta înseamnă statul de drept. Sigur, în anumite situaţii poate interveni cu Ordonanţe de Urgenţă. Dacă nu se întâmplă acest lucru, sigur că în 2017 Guvernul care va veni în urma alegerilor va începe prin a restabili echilibrele în economie, aşa cum de fapt s-a mai întâmplat de multe ori în România".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.