Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Declarații FĂRĂ PRECEDENT făcute de Putin: Pe cine acuză că este controlat de serviciile secrete americane, în urma scandalului de dopaj al Rusiei

interfax
putin

Rusia intenționează să își apere sportivii, inclusiv în fața tribunalelor, a declarat joi președintele rus Vladimir Putin, a cărui țară, acuzată de dopaj instituționalizat, a fost exclusă de la Jocurile Olimpice de iarnă din 2018, de la PyeongChang, informează AFP.

Rusia "va coopera" cu Agenția Mondială Antidoping (AMA/WADA), "pentru a corecta probleme pe care le avem, dar și apărând interesele sportivilor noștri în fața tribunalelor", a indicat Putin în cursul conferinței sale de presă anuale, anunță Agerpres.

Citește și: Rex Tillerson face MARELE anunț: Ce i-ar cere lui Kim Jong-Un în cazul unor negocieri istorice cu Phenianul! Răspuns CLAR al Casei Albe

Liderul de la Kremlin a afirmat, totodată, că fostul șef al laboratorului antidoping de la Moscova, Grigori Rodcenkov, lucrează sub controlul serviciilor speciale ale Statelor Unite și a acuzat faptul că scandalul de dopaj cu care se confruntă țara sa a fost alimentat în mod deliberat, înaintea alegerilor prezidențiale din Rusia, prevăzute în luna martie a anului viitor.

Scandalul de dopaj legat de Jocurile Olimpice de la Soci, din anul 2014, declanșat de dezvăluirile făcute de Rodcenkov, fac parte dintr-o afacere mai mare de dopaj, care a condus la suspendarea Agenției antidoping ruse (RUSADA), a Federației ruse de atletism și a Comitetului paralimpic din această țară.

Putin a mai spus, totodată, că atât Agenția Mondială Antidoping, cât și Comitetul Internațional Olimpic lucrează sub presiune, precizează Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.