Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Declarații șocante ale ministrului ungar de externe la adresa unui omolog din UE: 'Este un idiot care urăște Ungaria și joacă după cum îi cântă Soros'

peter szijjarto

Șeful diplomației de la Budapesta a spus despre ministrul luxemburghez al afacerilor externe, Jean Asselborn, că este "un idiot care urăște Ungaria și joacă după cum îi cântă Soros", potrivit agenției ungare MTI. Știrea MTI a fost postată chiar pe site-ul Guvernul ungar, versiunea în limba engleză, anunță Digi24.ro.

"Ministrul Jean Asselborn urăște Ungaria, este un politician susținător fanatic al imigrației, care vrea ca Europa, prin urmare și Ungaria, să fie inundată de imigranți, a declarat Péter Szijjártó pentru agenția MTI. Joacă după cum îi cântă George Soros și amândoi sunt niște liberali extremiști care au poziții inacceptabile", a subliniat Szijjártó.

Citește și: Doliu la Pro Tv! Actriţă din 'Las Fierbinţi', ucisă cu sânge rece de soţ. Vedeta devenise mămică de curând

Comentariul ministrului ungar de externe a venit în reacție la o declarație pe care omologul luxemburghez o făcuse luni pentru ediția online a publicației germane "Der Tagesspiegel” în legătură cu așa-numitul pachetul legislativ "Stop Soros”, aflat în dezbaterea Parlamentului de la Budapesta. UE trebuie să ia poziție și să-și exprime indignarea, a spus Asselborn, care, în plus, a cerut activarea Articolului 7 din Tratatul UE (ce prevede suspendarea dreptului de vot).

"Jean Asselborn a depășit orice limite cu această din urmă declarație”, a comentat Szijjártó. "El este un idiot, dar ungurii nu sunt; maghiarii nu au nevoie de ideile prostești ale ministrului luxemburghez de externe ca să știe ce e bine pentru ei”, a mai spus șeful diplomației de la Budapesta.

Citește și: Dezvăluiri înfiorătoare: Ce șanse ar avea România în cazul unui război la Marea Neagră

Potrivit lui Péter Szijjártó, declarațiile lui Jean Asselborn arată care este miza apropiatelor alegeri din aprilie (din Ungaria - n.r).

"Guvernul Orban apără securitatea Ungariei, dar ministrul luxemburghez de externe ar vrea să demoleze zidul de securitate de la graniță, împreună cu George Soros și tovarășii lor de principii din Ungaria, și să inunde țara cu imigranți”, a subliniat Szijjártó, potrivit știrii MTI postate în varianta de limbă engleză a site-ului Guvernului ungar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.