Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Declarații ȘOCANTE în Parlamentul European: Ce a putut să spună un eurodeputat / VIDEO

Janusz Korwin-Mikke

Preşedintele Parlamentului European (PE), Antonio Tajani, a anunţat joi declanşarea unei anchete ce ar putea duce la sancţiuni împotriva eurodeputatului de extremă dreapta Janusz Korwin-Mikke, pentru afirmaţiile sale sexiste făcute cu o zi înainte în plenul PE, informează AFP.

Deputatul polonez în vârstă de 74 de ani, un obişnuit al derapajelor rasiste, s-a remarcat miercuri prin afirmaţii insultătoare la adresa femeilor, pe care le-a calificat ca fiind inferioare bărbaţilor, scrie agerpres.ro.

Citește și: A inceput caderea lui Dragnea. Va reusi sa pastreze puterea in PSD?

'Desigur, femeile trebuie să câştige mai puţin decât bărbaţii, pentru că sunt mai slabe, mai mici şi sunt mai puţin inteligente', a declarat el în plenul Parlamentului European reunit la Bruxelles.

După plângeri formulate de mai mulţi eurodeputaţi, preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani (PPE), a anunţat joi că a declanşat o anchetă pentru 'remarci sexiste' ce ar putea duce la sancţiuni.

Citește și: STUDIU Românii vor ca Uniunea Europeană să le rezolve problemele din sistemul de sănătate

Acestea ar putea pleca 'de la un avertisment până la o amendă cu suspendare temporară', a precizat Parlamentul European într-un comunicat.

Europarlamentarul polonez de extremă dreapta a mai fost sancţionat în iulie 2016 de Parlamentul European pentru că a declarat că sosirea în masă a imigranţilor în Europa este comparabilă cu o 'deversare de excremente'.

Citește și: SCHIMBĂRI la WhatsApp: Noua funcție introdusă pentru utilizatori

La acea dată, el a fost privat zece zile de indemnizaţiile pentru participarea la activitatea PE (3.060 de euro) şi a fost suspendat de la orice activitate parlamentară timp ce cinci zile.

În octombrie 2015, europarlamentarul a mai fost sancţionat de Parlamentul European pentru că a făcut un salut hitlerist în sală. De asemenea, el a provocat indignare cu un an înainte, când i-a comparat pe tinerii şomeri cu 'negri'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.