Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Declarația care va înfuria Belgradul: Când se vor trezi, sârbii vor vedea că albanezii au luat Kosovo

ankasam.org
serbia kosovo serbia

Ambasadorul SUA la Belgrad, Christopher Hill, a declarat că Serbia, când este vorba de impunerea de sancțiuni Rusiei, este într-o situație deosebită, în mare măsură din cauza dependenței de energia din Rusia.

"Este ușor să spui că trebuie să se alăture sancțiunilor, dar există circumstanțe specifice Serbiei" – a declarat Hill la un post privat de televiziune din Belgrad, când a fost întrebat ce se va întâmpla dacă Serbia va întârzia să impună sancțiuni Rusiei. Hill și-a exprimat așteptarea ca "Serbia să fie lângă noi", adăugând că totul pornește de la independența energetică și, în acest context, și-ar dori ca Serbia să aibă și alte opțiuni. Întrebat despre rezolvarea problemei Kosovo, Hill a spus că acum sau în viitorul secol, "când sârbii se vor trezi, vor vedea că albanezii au luat Kosovo" și și-a exprimat speranța că, între timp, se va ajunge la normalizarea relațiilor, pentru a se rezolva problemele importante pentru oamenii simpli. Hill a declarat că statele occidentale solicită Belgradului și Pristinei să rămână angajate în dialog și să încerce să reducă tensiunile și să existe un spațiu pentru dialog, astfel încât să se ajungă la normalizarea relațiilor.

Întrebat dacă există comparație între problema Kosovo și anexarea teritoriilor ucrainene de către Rusia, Hill a răspuns că nu există similitudini, cazul Ucrainei fiind diferit. "Rusia a atacat Ucraina și populația civilă și, între timp, și-a anexat teritoriile ucrainene. Este o situație total diferită de ceea ce s-a întâmplat în Kosovo acum 23 de ani" – a declarat Hill.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.