Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Declarația pe care Putin nu a făcut-o, dar care a isterizat România în regim de breaking news/ Opinie

vladimir putin

Ieri, Vladimir Putin a susținut un discurs - mamut, de aproape două ore, în care a anunțat că Rusia nu renunță, nu cedează, ba chiar duduie de bine după sancțiunile UE. Daca unele declarații au părut fabulații, e firesc, fiindcă exact asta erau. Cu Putin are apucături de dictator nu e un lucru pe care îl contest. Dar dictatorii au fost și sunt naționaliști, ceea ce prin România nu mai vedem. La noi, totul se vinde în ritm accelerat, iar străinii care fac profituri record la noi nu poti fi nici puși să plătească taxe de solidaritate, că noi nu știm să facem legi!

Bunăoară, la noi, în plină democrație, în vreme ce facturile s-au dublat, prețurile au explodat și inflația reală precis sare de 50%, guvernul ne anunță zi de zi ce bine o ducem. Ăsta nu e tot discurs ca al lui Putin? Pe scurt, un delir politic, care, sigur, fiindcă se petrece în democrație nu poate fi condamnat, așa cum e cel al lui Putin.

Dar să trecem peste elucubrații și să sărim la cel mai mare fake news dat de toată presa din România, în mod nevoit. Cei care ați ascultat discursul lui Putin ați putut sesiza că traducerea s-a făcut din engleză în română, deși Putin a vorbit în rusă, iar România nu duce lipsă de vorbitori de rusă. Practic, am ascultat un discurs la mâna a treia, supus multor erori, de traducere, mai mult sau mai puțin voite. Principala știre a fost că Rusia se retrage din tratatul nuclear. O bombă, nu alta! Numai că, Putin nu a spus așa ceva. A spus că Rusia își suspendă prezența, lucru reflectat clar de Reuters. Între a te retrage și deci a începe să folosești arme nucleare și a-ți suspenda prezența la tot felul de întâlniri e o diferență ca de la cer la pământ sau ca de la adevăr la fake news. Degeaba! A fost de ajuns ca românii cu Slava să se isterizeze că dă nebunul de Putin cu bomba în noi!

Și totuși, a dezinformat presa cu bună știință? NU! Fiindcă asta au dat marile agenții și asta au spus cei care au tradus. Conchid, râzând, la gândul că în România presa rusească a fost interzisă ca să nu dezinformeze. VAI de NOI!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.