Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Declarația Unică s-ar putea simplifica. Explicația ministrului Finanțelor

monitorulcj.ro
declaratie unica anaf

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a declarat miercuri că a cerut ANAF să-i prezinte soluții de simplificare a Declarației Unice privind impozitul pe venit.

„Le-am cerut celor de la ANAF să-mi prezinte o soluție de simplificare la tot ce înseamnă partea declarativă din partea contribuabililor. Mai mult, să facă o strategie, pe pași, astfel încât contribuabilul să nu depună nicio declarație. Eu aș dori să trăim în România situația în care contribuabilul, printr-un cloud guvernamental, primește o notificare în care i se spune că a realizat veniturile respective. Poate câteodată cetățeanul nici nu mai ține minte că le a realizat”, a spus ministrul, pentru Hotnews.ro.

„Eu acolo aș vedea relația să ajungă, indiferent de cât vom simplifica în prima fază aceste declarații. Cel mai corect ar fi ca statul să-și creeze un sistem în așa fel încât cetățeanul să nu depună nicio declarație”, a adăugat acesta.

„În fiecare an asistăm la o adevărată bătaie de cap din partea contribuabililor cum își face Declarația și la cine mai apelează sau, Doamne ferește, greșește Declarația și apoi se întâlnește cu situații de nedorit. Sperăm să fie cât mai puține pe viitor. Eu am cerut o soluție de simplificare. O aștept. Probabil după o să o mai ajustăm ca să fie și mai simplă decât mi se va propune”, a mai afirmat Câciu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.