Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Declaraţie de RĂZBOI' între George Soros și Viktor Orban: Replica VIOLENTĂ primită de la Budapesta

George Soros Viktor Orban

Miliardarul american de origine maghiară, George Soros, a cerut joi la Bruxelles poporului ungar şi Uniunii Europene să reziste împotriva premierului Viktor Orban, pe care l-a acuzat că a făcut din Ungaria un 'stat mafiot', intervenţie catalogată de un parlamentar al partidului de guvernământ Fidesz drept o 'declaraţie de război', informează agenţia MTI.

'Pentru a apăra societăţile deschise, nu este suficient statul de drept - trebuie să şi lupţi pentru ceea ce crezi', a spus George Soros la Forumul Economic European. 'Universitatea pe care am creat-o şi organizaţiile pe care fundaţia mea le-a sprijinit fac acest lucru', a adăugat el, scrie agerpres.ro.

Citește și: Denisa Manelista a revenit acasă: Ce i-au făcut medicii

Soros a făcut astfel referire la Universitatea Central-Europeană (CEU), creată de el la Budapesta şi care în urma unei legi elaborate cu dedicaţie împotriva ei riscă să fie închisă sau mutată într-o altă ţară, precum şi la Fundaţia pentru o Societate Deschisă, patronată tot de el şi pe care guvernul condus de Orban o acuză că se amestecă în politica ungară.

'El (Orban n.r) s-a autoproclamat apărătorul suveranităţii ungare şi pe mine mă numeşte un speculator valutar obscur care-şi foloseşte banii pentru a inunda Europa, şi mai ales Ungaria sa natală, cu imigranţi ilegali ca parte a unui fel de complot neclar şi infam', a continuat Soros, susţinând apoi că el nu este aşa cum îl descrie Viktor Orban.

Citește și: Acuzat că a adus-o pe Denisa Manelista în starea asta, impresarul cântăreței rupe tăcerea

'Am toată admiraţia pentru modul curajos în care poporul ungar a rezistat în faţa dezamăgirii şi corupţiei statului mafiot creat de Orban', a mai subliniat Soros în intervenţia sa la Forumul Economic European, referindu-se la demonstraţiile ce au avut loc la Budapesta împotriva guvernului şi în favoarea CEU.

Prin acest discurs, Soros 'a transmis o declaraţie directă de război' împotriva unui guvern ales democratic şi acesta din urmă este pregătit 'să riposteze', a reacţionat la o conferinţă de presă Tamas Deutsch, parlamentar membru al partidului Fidesz, condus de Orban. El a precizat că va cere Comisiei Europene să publice conţinutul discuţiei pe care Soros a avut-o cu comisarul european însărcinat cu politica privind migraţia.

Citește și: SCANDAL în Biserica Ortodoxă, la mănăstirea unde mai multe măicuțe au rămas însărcinate: Un călugăr a lăsat GRAVIDĂ o credincioasă / VIDEO

La rândul său, şeful de cabinet al lui Viktor Orban, Janos Lazar, a declarat că afirmaţiile lansate joi de Soros sunt 'injuste faţă de Ungaria' şi 'distorsionează grav adevărul'. Referindu-se la declaraţia privind 'statul mafiot', Janos Lazar a spus că nu autorităţile de la Budapesta au încălcat legile Ungariei în ultimii ani, ci 'organizaţiile finanţate de Soros', despre care oficialul ungar a susţinut că acţionează netransparent şi că se comportă ele însele precum nişte organizaţii mafiote.

Citește și: Decizia INCREDIBILĂ luată de călugărul care a lăsat GRAVIDĂ o enoriașă .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.