Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Declarație incredibilă a lui Trump: Ce i-ar fi spus președintele SUA unei văduve a unui soldat decedat în război

foxnews.com
trump

Preşedintele american Donald Trump a stârnit o nouă polemică prin cuvintele sale adresate văduvei unui soldat decedat în lupte, pe fondul unor critici recurente privind lipsa sa de empatie, informează joi AFP.

Locatarul Casei Albe a fost deja criticat pentru că nu i-a contactat pe toţi apropiaţii celor patru americani ucişi la 4 octombrie într-o ambuscadă a unei grupări jihadiste în Niger.

Citește și: Anunț cutremurător al MI5: 'Marea Britanie se confruntă cu cea mai gravă ameninţare teroristă'

Sergentul La David T.Johnson, în vârstă de 25 de ani, făcea parte din această patrulă. Trupul său neînsufleţit a ajuns marţi pe aeroportul din Miami, Florida. În timp ce era pe drum în maşina sa pentru a lua în primire sicriul, soţia sa, Myeshia Johnson, însărcinată cu al treilea copil, a primit un apel din partea lui Donald Trump, după cum a relatat Frederica Wilson, reprezentanta democraţilor din Florida în Camera Reprezentanţilor.

'Nu am auzit toată conversaţia telefonică, însă l-am auzit spunând 'sunt sigur că el ştia la ce se angaja, însă acest lucru rămâne dureros'', a afirmat parlamentara la postul CNN. 'Acest om este bolnav. El are o inimă de piatră şi nu simte milă sau simpatie pentru nimeni. Este totuşi o văduvă în doliu', şi-a exprimat ea indignarea.

'Parlamentara democrată a inventat complet ceea ce i-am spus soţiei unui soldat mort în lupte (şi am dovada). Trist!', a replicat Donald Trump pe contul său de Twitter.

Despre ce dovadă vorbea el? Dispune Trump de o înregistrare? 'Nu', a răspuns purtătoarea sa de cuvânt Sarah Huckabee-Sanders, 'însă erau mai multe persoane în cameră'.

Refuzând să confirme sau să infirme cuvintele exacte folosite de preşedintele Trump, aceasta din urmă a dat asigurări că apelul său telefonic a fost 'foarte respectuos'. Ea a apreciat de asemenea ca fiind 'dureros' faptul că o parlamentară încearcă să politizeze acest dosar.

Mama sergentului, Cowanda Jones-Johnson, a confirmat că a primit rău apelul telefonic al lui Trump. 'Preşedintele Trump nu a dat câtuşi de puţin dovadă de respect faţă de fiul şi fiica mea, precum şi faţă de mine şi de soţul meu', a declarat ea pentru The Washington Post.

Citește și: Șeful Parlamentului European dă un răspuns dur Marii Britanii: 'Factură' HALUCINANTĂ anunțată pentru Brexit

Donald Trump, care a avut întotdeauna dificultăţi în a găsi tonul potrivit atunci când americanii s-au confruntat cu încercări dureroase, cum este şi recentul uragan ce a devastat Porto Rico, a declanşat şi cu această ocazie o nouă polemică.

El i-a atacat, în mod surprinzător pe marginea unui subiect de obicei consensual la Washington, pe predecesorii săi. 'Uitaţi-vă la preşedintele Obama şi la alţi preşedinţi, majoritatea dintre ei nu i-au contactat (pe membrii familiilor soldaţilor decedaţi în lupte)', a spus el, conform Agerpres.

The Washington Post a intervievat familiile a 13 americani ucişi în lupte după preluarea preşedinţiei de către Trump. Potrivit cotidianului citat, doar jumătate dintre ei au fost contactaţi de preşedinte, ceilalţi nu au primit niciun semn.

Unul dintre ei, Chris Baldridge, tatăl lui Dillon Baldridge, 22 de ani, ucis în Afganistan, a afirmat că Trump i-a propus, spre marea să surpriză, să-i dea 25.000 de dolari din propriul buzunar. Însă această sumă nu i-a intrat nici până acum în cont, susţine el, chiar dacă purtătoarea de cuvânt a executivului american, Lindsay Walters, susţine că 'cecul a fost trimis'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.