Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Declarație ȘOC a lui Raed Arafat în cazul angajaților de la ISU Dolj:'Să emitem o lege care să interzică căsătoria?'

arafat raed

Raed Arafat precizează, în contextul verificărilor de la ISU Dolj unde peste 100 de angajați ar avea diferite grade de rudenie, că astfel de situații există în toate instituțiile unde oamenii se împrietenesc, iar interzicerea membrilor din familie să participe la angajări nu este o soluție.

„Astfel de situații există în toate instituțiile, civile, militare, publice, private... oamenii se cunosc, se împrietenesc, se căsătoresc, unii devin nași alții devin fini, totul în interiorul instituției sau al firmei, după ce aceștia au fost deja parte din respectivă instituție. Oare ce soluții există care să ducă la mulțumirea criticilor din media și a celor care comentează lucrurile fără să cunoască povestea din spate sau realitatea situației? Să emitem o lege care să interzică relațiile de prietenie, căsătoriile și orice altă interacțiune, cu excepția relațiilor strict profesionale, între angajații unei instituții și să punem după aceea pe unii care să urmărească angajații, și să raporteze superiorilor, ca să putem lua măsurile la timp înainte de a se sesiza vreun jurnalist și să înceapă să atace instituția și angajații ei?”, a scris pe Facebook șeful DSU.

Citește și: Demisia lui Ludovic Orban, varianta de rezervă a PNL pentru anticipate. Care este calendarul de pe masa Guvernului - SURSE

Raed Arafat a mai precizat că astfel de demersuri nu ar fi constituționale și nici corecte. Meseria de pompier este una vocațională și de multe ori, copiii acestora vor să urmeze aceeași carieră, situație similară fiind întâlnită în medicină.

„Care ar fi soluția aici? să interzicem ca ruda cuiva să participe la un concurs de angajare numai pentru faptul că este rudă unei persoane din instituție? Mai degrabă ne asigurăm că modul de desfășurare al concursului este unul corect și transparent astfel încât să dăm șansa egală tuturor participanților și astfel încât să ia concursul cel mai bun chiar dacă cel mai bun este rudă cuiva. Postul trebuie ocupat legal și fără participarea unei rude la procesul de evaluare și la decizia finală de ocupare a postului”, a mai scris Arafat.

Precizărrile vin după ce ministrul de Interne Marcel Vela a anunțat, duminică, faptul că va trimite Corpul de Control la ISU Dolj pentru a afla dacă este adevărat că 100 de angajați din unitate au diferite grade de rudenie între ele și dacă se impun sancțiuni.

Reprezentanții ISU spun că nu cunosc cifra exactă, însă este posibil să fie reală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.