Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Activiştii Declic, apropiaţi de USRPLUS, atacă Guvernul: Scrisoare către Comisia Europeană pentru respingerea PNRR

Comunitatea Declic, cunoscută pentru acţiunile de protest şi pentru petiţiile iniţiate alături de activiştii #rezist şi pentru apropierea de USRPLUS, dă o lovitură Guvernului Cîţu şi ministrului Ghinea. Activiştii cer Comisiei Europene să respingă PNRR.

Declic, alături de activiști polonezi, a trimis o scrisoare deschisă Comisiei Europene prin care cere forului european să solicite din nou modificarea Planurilor Naționale de Redresare și Reziliență. Cele două organizații consideră necesar ca planurile naționale să fie în acord cu obiectivele climatice ale Pactului Verde European, condiție obligatorie pentru asigurarea competitivității economice pe termen mediu.

Planul Național de Redresare și Reziliență este transmis oficial astăzi, 31 mai, de către statele membre, inclusiv de către guvernele României și Poloniei.

Astfel, cetățenii români și polonezi le cer președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și vicepreședintelui Comisiei, Frans Timmermans, să refuze finanțarea dependenței de combustibili fosili a României și a Poloniei. Totodată, în ceea ce privește gestionarea biodiversității și a apei, să nu accepte alocarea de resurse pentru alterarea sau distrugerea cursurilor de apă naturale, permițând regularizarea acestora.

"Dacă Comisia Europeană aprobă planurile în forma lor actuală, Polonia și România nu vor reuși să își îndeplinească obiectivele de mediu și pe cele privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și vor elimina orice posibilitate ca UE să atingă neutralitatea climatică până în anul 2050. Având în vedere aceste aspecte, vă solicităm fie să modificați în mod corespunzător, fie, dacă acest lucru este imposibil, să respingeți ambele planuri, deoarece ele prezintă un risc pentru UE de a-și îndeplini obiectivele climatice și de mediu", se arată în scrisoarea semnată de reprezentanții celor două organizații non-guvernamentale.

Scrisoarea adresată autorităților de la Bruxelles reprezintă continuarea demersurilor inițiate în țară, de către Declic, încă de la începutul redactării primului Plan Național de Redresare și Reziliență. Peste 10.000 de membri Declic au scris Guvernului României, de la începutul anului, și au cerut să includă în PNRR măsuri pentru atingerea obiectivelor climatice ale UE, se arată într-un comunicat al organizaţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.