Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Declic, organizație apropiată de USR: DNA a început urmărirea penală in rem, în dosarul premierului Florin Cîțu

sigla dna

Direcția Națională Anticorupție a comunicat oficial, într-un răspuns adresat Comunității Declic, faptul că a început urmărirea penală in rem în dosarul înregistrat ca urmare a unei plângeri împotriva premierului Florin Cîțu și al fostei consiliere de stat Mioara Costin. Infracțiunile anchetate sunt cele de abuz în serviciu și instigare la abuz în serviciu.

Ancheta DNA a pornit în urma unui denunț înregistrat de Comunitatea Declic, o organizație apropiată de USR, care s-a remarcat prin petiții și presiune publică asupra clasei politice pe diverse teme convergente cu agenda USR. În luna iulie, a apărut în spațiul public un document cu antetul Guvernului României, dar care conținea instrucțiuni privind campania pentru șefia PNL. Documentul era semnat de consiliera de stat de la acea vreme, Mioara Costin.

„Acum, că procurorii au început cercetările, sperăm să aflăm cât mai repede dacă premierul a comis infracțiunea de instigare la abuz în serviciu folosindu-se de resursele statului ca să obțină șefia partidului”, a declarat Cătălina Hopârteanu, reprezentant Declic.

În acest moment, procurorii DNA fac cercetări pentru două infracțiuni de abuz în serviciu, prevăzute de art. 13 indice 2 din Legea 78/2000, raportat la art. 297 alin. 1 Cod Penal, și instigare la abuz în serviciu, prevăzută de art. 47 din Codul Penal, raportat la art. 13 indice 2 din Legea 78/2000, raportat la art. 297 alin 1.

Comunitatea Declic a depus, pe 30 iulie, un denunț la DNA pe numele lui Florin Cîțu și al fostei consiliere de stat Mioara Costin, pentru instigare, respectiv abuz în serviciu. Decizia a fost luată după ce în spațiul public a apărut un document controversat cu antetul Guvernului. Consilierii de stat angajați în cadrul Executivului trasau linii de comunicare politică pentru strategia lui Florin Cîțu în lupta internă pentru șefia Partidului Național Liberal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.