Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decrete semnate de Klaus Iohannis: Fost deputat UDMR, ambasador în Africa; fost ambasador în Ungaria, misiune extinsă în America Centrală

iohannis semneaza

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 13 iulie 2022, două decrete privind acreditarea unor ambasadori.

1. Decret privind acreditarea doamnei Iulia Pataki în calitate de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Federală Democrată a Etiopiei, cu reședința la Addis Abeba.

Iulia Pataki, născută în 1963, la Cluj, a fost deputat în legislatura 2000-2004, aleasă în municipiul București pe listele UDMR. În mai 2012, Iulia Pataki a fost acreditată ambasador al României în Kenya, Uganda, Rwanda, Burundi și Tanzania.

2. Decret privind acreditarea domnului Marius-Gabriel Lazurca, ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Statele Unite Mexicane, Republica Nicaragua, Republica El Salvador, Republica Costa Rica, Republica Guatemala şi Republica Honduras, şi în calitate de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Belize, cu reședința la Ciudad de Mexico.

Fost ambasador al României la Sfântul Scaun și Ordinul Militar Suveran de Malta (2006-2010), în Republica Moldova (2010-2016) și Ungaria (2016-2020), Marius Lazurca este din 2021 ambasador în Mexic. Odată cu noul decret, misiunea sa se extinde și în Belize.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.