Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decretul privind demisia lui Vladislav Clima a fost semnat de Maia Sandu

Deschide.md
Maia Sandu

Șefa statului, Maia Sandu, a semnat decretul privind eliberarea lui Vladislav Clima din funcția de judecător și președinte la Curtea de Apel Chișinău, conform cererii de demisie.

Documentul a fost publicat în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, transmite presa din Republica Moldova.

Pe 18 martie curent, magistratul Vladislav Clima a depus cerere de demisie din funcția de magistrat și președinte al Curții de Apel Chișinău.

În cererea sa, care a fost examinată la Consiliul Superior al Magistraturii, Vladislav Clima nu a indicat motivele pentru care intenționează să plece din funcție.

În 28 mai 2021, Maia Sandu a anulat decretul prin care Vladislav Clima a fost numit în funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău, întrucât, potrivit ei, CSM ar fi încălcat procedurile legale și ar fi admis un conflict de interese inadmisibil, atunci când a propus numirea lui Clima în această funcție.

Ulterior, în data de 14 iulie, Clima a acționat-o în judecată pe președinta Republicii Moldova, Maia Sandu. Magistratul a solicitat Judecătoriei Chișinău să fie verificată legalitatea decretului prin care a fost demis din funcția de președinte al Curții de Apel.

Vladislav Clima s-a întors la șefia Curții de Apel Chișinău la începutul lunii ianuarie, după ce a fost restabilit în funcție prin decizie de judecată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.