Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dedesubturile înfiinţării partidului care poate rupe procente importante de la PSD

twitter.com
sah

Curtea de Apel Bucureşti a aprobat, marţi, 27 noiembrie, înfiinţarea Partidului Social Democrat Independent (PSDI). Pe modelul "PNL Câmpeanu", noua formaţiune ar putea genera o confuzie care să ducă la ruperea unor procente importante de la PSD. Oficial, noua formaţiune a fost înfiinţată de trei persoane necunoscute publicului: Marian Leonard Petre, Loredana Ionela Zidărescu şi Eduard Puşchin.

CITEȘTE ȘI: ATENŢIE la principalele tipuri de brânză: Ce trebuie să ştii înainte să le consumi

Povestea Partidului Social Democrat Independent este mai veche. În 2015, după ce au fost excluşi din PSD, Mircea Geoană şi Marian Vanghelie au anunţat intenţia de înfiinţa un partid cu acest nume. Mai mult, în ianuarie 2015, consiliera senatorului Mircea Geoană, Ana Maria Cătăuţă, şi deputatul Oana Niculescu Mizil, iubita lui Vanghelie, au depus la OSIM solicitări de înregistrare a mărcii "Partidul Social Democrat Independent".

La acel moment, Mircea Geoană declara, referindu-se la înregistrarea la OSIM a mărcii Partidul Social Democrat Independent (PSDI), că aceasta reprezintă, împreună cu altele, o variantă de studiu şi că principalul său proiect politic se numeşte "Noul PSD".

Partidul Social Democrat Independent din România (prescurtat PSDI) a mai existat ca partid politic. A fost înființat în mai 1946 de către o parte din foștii membri ai Partidului Social Democrat care părăsiseră PSD după congresul din decembrie 1945, neacceptînd alianța cu Partidul Comunist Român hotărîtă la congres. Conducătorul partidului a fost Constantin Titel Petrescu, fost lider al Partidului Social Democrat.

CITEȘTE ȘI: Dezvăluire-surpriză a unui preot: Ce regretă cel mai des românii pe patul de moarte .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.