Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Defecțiunea de la CET Grivița a fost remediată, anunță Termoenergetica

Economica.net
Termoenergetica

Termoenergetica anunță, luni, că a fost remediată defecțiunea tehnică de la CET Grivița, astfel că au început manevrele de reluare a alimentării din această centrală potrivit Mediafax.

Termoenergetica a anunțat că după remedierea defecțiunii de la CET Grivița, zonele din Sectoarele 1 și 6 vor intra în funcționare normală.

Reluarea furnizării apei calde la parametrii normali va fi făcută progresiv, într-un interval cuprins între 24 și 48 de ore, potrivit sursei citate.

Societatea precizează că pe toată perioada defecțiunii tehnice de la CET Grivița, alimentarea cu apă caldă s-a făcut din partea de Sud-Vest a orașului, respectiv din CET VEST și CET Progresul, deoarece CET Sud și CET Grozăvești - aparținând ELCEN, respectiv Ministerului Economiei - se află în perioada efectuării reviziei.

Distanța mare de la sursă la consumatorul final, precum și vechimea magistralelor și starea lor de degradare au reprezentat cauze ale sincopelor și disfuncționalităților apărute în furnizarea apei calde.

„Menționăm că sistemul centralizat de termoficare a fost proiectat iniţial cu şase CET-uri mari (aflate în administrarea ELCEN Bucureşti din subordinea ministerului de resort și a unui operator privat), însă două dintre acestea, respectiv CET Titan şi CET Pipera, au fost închise în urmă cu mult timp. Din acest motiv suntem nevoiţi în acest moment să furnizăm agent termic primit de la două CET-uri mari în condiţiile în care numărul consumatorilor a rămas relativ acelaşi în Capitală. Aceasta reprezintă o altă cauză care duce la dificultăţi în furnizarea agentului termic pentru anumite sectoare ale Municipiului București”, se arată într-un comunicat al Termoenergetica.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.