Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deficitul de cont curent s-a diminuat în primele nouă luni ale anului la 7,7 miliarde euro, faţă de 7,9 miliarde euro în perioada ianuarie-septembrie 2019

R Street Institute
deficit economie buget

Deficitul de cont curent s-a diminuat în primele nouă luni ale anului la 7,7 miliarde euro, faţă de 7,9 miliarde euro în perioada ianuarie-septembrie 2019, arată datele BNR publicate vineri, anunță MEDIAFAX.

Evoluţia deficitului a fost determinată de majorarea deficitului balanţei de bunuri, cu 1,16 miliarde euro, la 13,3 miliarde euro, în timp ce balanţa serviciilor a înregistrat un excedent de 6,5 miliarde euro, mai mare cu 392 milioane euro.

După primele 9 luni, sectorul de transporturi a raportat un excedent de 2,8 miliarde euro, iar cel de turism un deficit de 1,1 miliarde euro, cu 500 milioane euro mai mic decât la finele lunii septembrie 2019.

Citește și: Măști neconforme în România: țara noastră a emis o alertă; cum să le recunoști

În paralel, balanţa veniturilor primare şi-a redus deficitul cu 401 milioane euro, la 2,1 miliarde euro, iar balanţa veniturilor secundare a înregistrat un excedent mai mare cu 577 milioane euro, de 1,2 miliarde euro.

Investiţiile străine directe au însumat 1,94 miliarde euro, comparativ cu 4,4 miliarde euro în perioada ianuarie – septembrie 2019, din care participaţiile la capital (inclusiv profitul reinvestit net estimat) au totalizat 2,8 miliarde euro, iar creditele intragrup au înregistrat valoarea netă negativă de 898 milioane euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.