Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deficitul guvernamental al Bulgariei s-a adâncit la 3,4% din PIB în 2020

stirileprotv.ro
Bulgaria steag

Deficitul guvernamental al Bulgariei s-a adâncit la 3,4% din PIB în 2020, de la 2,1% din PIB în 2019, a anunţat joi Institutul Naţional de Statistică de la Sofia (NSI), transmit BTA şi Xinhua.

De asemenea, nivelul datoriei guvernamentale a urcat anul trecut la 25% din PIB, de la 20,2% din PIB în 2019. În 2020, datoria Bulgariei s-a situat la 29,730 miliarde de leva (18,3 miliarde de dolari), potrivit agerpres.ro.

Conform datelor preliminare publicate joi de Eurostat, România a înregistrat un deficit guvernamental de 9,2% din PIB (de la 4,4% din PIB în 2019), iar datoria guvernamentală a crescut de la 35,3% din PIB în 2019, până la 47,3% din PIB în 2020.

Bulgaria mizează pe un deficit bugetar de 3,9% din PIB în 2021, iar anul acesta aproximativ 2,5% din PIB va fi alocat pentru măsuri de combatere a pandemiei.

Ministerul bulgar de Finanţe a dat asigurări că Sofia va menţine sustenabilitatea fiscală pe termen mediu şi lung pentru a continua să fie un partener internaţional şi o ţară care respectă principiile gestionării finanţelor publice într-un mod disciplinat şi prudent, principii stabilite cu mai mult de 20 de ani în urmă.

Anul trecut, Banca Centrală Europeană a anunţat că Bulgaria şi Croaţia au fost acceptate să se alăture ERM-2 (mecanismul ratelor de schimb - n.r.), o perioadă obligatorie de doi ani înainte de adoptarea monedei euro, în ceea ce ar urma să fie prima expansiune a zonei euro de după 2015.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.