Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEFINITIV Încă un celebru politician, fost ministru, a fost ELIBERAT din PUȘCĂRIE: A stat aproape 3 ani după GRATII

penitenciare.info
penitenciar puscarie info

Tribunalul Ilfov a decis definitiv, miercuri, ca fostul ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, Zsolt Nagy, să fie eliberat condiţionat din închisoare, după ce acesta a executat efectiv doi ani şi nouă luni din pedeapsa de patru ani primită în dosarul privatizărilor strategice, scrie agerpres.ro.

Citește și: SURSE! Indivizii care l-au escortat pe Liviu Dragnea la ÎCCJ nu fac parte din clanuri! La ce renumit club din Capitală au fost bodyguarzi

"În baza art. 425 ind. 1 Cod procedură penală raportat la art. 587 alin. 3 Cod procedură penală, respinge ca nefondată contestaţia declarată de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva sentinţei penale nr. 2062 din 04.09.2017 pronunţate de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti în dosarul nr. 17230/4/2017. Menţine sentinţa atacată. Dispune punerea de îndată în libertate a condamnatului Nagy Zsolt de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii nr. 1279/2015, mandat emis în baza sentinţei penale nr. 488/2015 pronunţate de către Tribunalul Bucureşti, Secţia I Penală, dacă nu este reţinut, arestat preventiv sau deţinut în altă cauză. În baza art. 100 alin. 1 din Noul Cod penal obligă pe condamnatul Nagy Zsolt ca, pe durata termenului de supraveghere (de la 04.10.2017 şi până la 26.01.2020), să se supună următoarelor măsuri de supraveghere: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Ilfov, la datele fixate de acest Serviciu; să primească vizitele persoanei desemnate cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; să comunice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă", se arată în decizia tribunalului.

Citește și: Vești bune pentru pensionari: Cine s-ar putea pensiona cu doi ani mai devreme

În ianuarie 2015, foştii miniştri Codruţ Şereş (Economie) şi Zsolt Nagy au fost condamnaţi la 4 ani şi 8 luni închisoare şi, respectiv, 4 ani, în dosarul privatizărilor strategice.

Aceştia au fost trimişi în judecată de procurorii DIICOT pentru aderare la un grup infracţional organizat cu caracter transnaţional şi trădare prin transmitere de secrete.

Citește și: Țiriac declară război Băncii Naționale: De ce este acuzată BNR

Acuzaţiile se referă la privatizarea SC Electrica Muntenia Sud SA, vânzarea unui pachet de 8% din acţiunile Petrom, procese de privatizare/restructurare a SC Romaero SA Bucureşti şi SC Avioane SA Craiova aflate în portofoliul Ministerului Economiei, consultanţă în vederea privatizării SN Radiocomunicaţii SA.

De asemenea, ei au fost acuzaţi şi în legătură cu adjudecarea licitaţiei pentru asigurarea consultanţei în vederea restructurării şi privatizării CN Poşta Română, selectarea prin licitaţie a consultantului internaţional pentru listarea la bursă a pachetului de 46% din acţiunile deţinute de statul român la Romtelecom.

Citește și: Revoltător! Ce făceau mecanicii de la TAROM pentru a nu schimba cauciucurile aeronavelor

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.