Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Defrisarile ilegale, la un pas sa fie declarate vulnerabilitate la siguranta nationala

padure lemne defrisari

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat tacit un proiect de lege al liberalilor care prevede introducerea defrişărilor ilegale printre vulnerabilităţile la adresa siguranţei naţionale. Senatul este insa Camera decizionala.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a dat raport de adoptare proiectului de lege, care aparţine deputatului PNL Lucia Varga şi prevede că "defrişările ilegale pe suprafeţe mai mari de un hectar, reducerea fără aprobări legale a consistenţei unui arboret cu mai mult de 50% faţă de prevederile amenajamentului silvic în vigoare, precum şi tăierea pădurilor de strictă protecţie din zona lucrărilor hidrotehnice a lacurilor de acumulare, a captărilor de alimentare cu apă, de pe pante cu înclinare mai mare de 30%, a obiectivelor strategice se consideră ameninţare la adresa securităţii naţionale".

"Introducerea tăierilor ilegale printre vulnerabilităţile la adresa siguranţei naţionale înseamnă că instituţii ale statului cu responsabilităţi privind siguranţa naţională a cetăţenilor şi comunităţilor, precum Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apărării Naţionale, Serviciul Român de Informaţii, vor putea interveni alături de Ministerul Mediului pentru realizarea securităţii naţionale şi reducerea corupţiei din sistem şi pentru reducerea jafului cu care ne confruntăm", se arată în expunerea de motive a proiectului de lege.

Termenul pentru dezbatere şi vot final, 29 septembrie, fiind depăşit, propunerea legislativă se consideră adoptată şi va fi transmisă Senatului.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.