Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Degringoladă în PSD după condamnarea Nr.2 pentru Liviu Dragnea. Oficial un val de sprijin, Neoficial se scot cuțitele pe masă/ SURSE

sah joc politic

Condamnarea în primă instanță a lui Liviu Dragnea în Dosarul angajărilor ilegale de la CJ Teleorman produce un adevărat cutremur în Partidul Social Democrat (PSD). Potrivit surselor noastre foarte puțini erau aceia din partid care admiteau că s-ar putea lăsa cu o nouă condamnare. Prima reacție imediat după anunțul instanței supreme a fost aceia de uluială - cel mai bine descrie starea o reacție la cald a lui Codrin Ștefănescu pentru STIRIPESURSE.RO: ”Sunt șocat. Nici nu pot sa am o reactie logica dupa ce am auzit decizia. Este absolut ingrozitoare”.

După prima oră de uluială mașinăria a repornit cu putere. La început foarte timid și mai ales din partea apropiaților și încet încet din partea șefilor de organizații fidele. Apoi tăvălugul a pornit cu putere: miniștri, deputați, senatori, europarlamentari, șefi de organizații au fost cu toții îmboldiți să își reafirme public sprijinul pentru liderul suprem.

Ion Cristoiu, scenariu NEGRU pentru Liviu Dragnea: Dacă nu demisionează, PSD va fi PULVERIZAT

A fost convocat și Comitetul Executiv acolo unde Liviu Dragnea își va depune formal mandatul la dispoziția partidului și se va decide prin vot, cel mai probabil unanim și la vedere, că Liviu Dragnea este o victimă și că toată lumea rămâne pe poziții.

În spatele scenei însă lucrurile sunt mult mai complicate. Sub protecția anonimatului, mai mulți lideri PSD din teritoriu și chiar dintre vicepreședinți susțin pentru reporterii STIRIPESURSE.RO că situația este una gravă și că ”Dragnea nu mai poate sta nici un minut în fruntea partidului. Vom fi pulverizați în țară și ignorați în Europa”, ne-a spus unul din influenții lideri ai PSD din Ardeal.

EXCLUSIV Minuta ședinței de CONDAMNARE a lui Liviu Dragnea: Ce au precizat judecătorii de la ÎCCJ

Un vicepreședinte este și mai dur: ”Nu avem cum să îi cerem lui Iohannis să respecte o decizie a Curții Constituționale când îți pui lacheii să spună că deczia ÎCCJ este una politică. Trebuie sa plece! Repede și curat!”.

Surse din cadrul PSD ne-au dezvăluit că deja au început întâlniri între diferitele grupări din PSD. În timp ce apropiații lui Dragnea s-au adunat în sediul central din Bulevardul Kiseleff, opoziția s-a retras într-un restaurant mai ferit al Capitalei.

Baronii vin deja spre București și în afară de ședința CEx al PSD de la ora 16.00 deja ar fi fost convocată o ședință neoficială la ora 14.00 în cabinetul președintelui Camerei deputaților.

Lucrurile sunt într-o continuă evoluție și corul contestatarilor va ridica încet încet vocea și vor crește presiunea.

Sentința în cazul lui Liviu Dragnea schimbă radical jocul politic: cele două scenarii de lucru în PSD/SURSE

''Eu sper ca mâine Comitetul Executiv să ia o decizie înțeleaptă și de asemenea să îi adresez rugămintea domnului Dragnea să se gândească la faptul că ne-am asumat responsabiilitatea guvernării și că țara este mai importantă decât oricare dintre noi.'', a spus senatorul Ecaterina Andronescu la România TV.

Semnalul opoziției din PSD e însă de ”Calm...” și creșterea presiunii pe măsură ce trece timpul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.