Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Delegația Congresului SUA, în vizită la Moscova

kremlin

Ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, le-a declarat membrilor delegaţiei Congresului american aflaţi în vizită la Moscova că speră că prezenţa lor va ajuta la refacerea relaţiilor între cele două legislative, transmite Reuters, preluată de agerpres

Delegaţia de congresmeni se află în Rusia înaintea summitului pe care îl vor avea preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său american, Donald Trump, pe 16 iulie, la Helsinki.

'Sper că vizita dumneavoastră va fi un simbol al refacerii relaţiilor între cele două parlamente', a afirmat Lavrov în cursul întâlnirii, citat de Interfax.

Relaţiile ruso-americane se află în cel mai scăzut punct de după Războiul Rece, printre sursele de tensiune aflându-se războiul din Siria, criza din Ucraina şi acuzaţiile de ingerinţă a Rusiei în alegerile prezidenţiale din SUA din 2016.

Cu prilejul întrevederii de la Helsinki vor fi abordate 'stadiul actual şi perspectivele de dezvoltare a relaţiilor ruso-americane', precum şi principalele subiecte internaţionale, menţionează un comunicat emis săptămâna trecută de Kremlin.

La rândul său, Casa Albă a precizat că 'cei doi lideri vor discuta despre relaţiile între Statele Unite şi Rusia, precum şi despre o serie de subiecte legate de securitatea naţională'.

Precedentele întâlniri între Trump şi Putin au avut loc doar în marja unor reuniuni internaţionale, ultima dată în noiembrie la summitul Asia-Pacific din Vietnam.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.