Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Delegaţia UDMR a ajuns la Cotroceni: Kelemen Hunor, propunere radicală pentru Iohannis

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam consultări UDMR la Cotroceni

UDMR este al treilea partid ai cărui reprezentanți au intrat la discuții cu președintele Klaus Iohanis la Palatul Cotroceni, pe tema aplicării referendumului. Anterior la consultări au fost delegațiile PNL și USR. Kelemen Hunor a anunțat, luni, că susține revizuirea Constituției.

Delegația UDMR care participă la consultările de la Cotroceni are în componență cinci membri, lideri de grupuri și parlamentari, și este condusă de liderul Uniunii, Kelemen Hunor.

Kelemen a afirmat, luni pentru MEDIAFAX, că UDMR va susține la consultăril cu șeful statului necesitatea unei noi Constituții, în care să fie prevăzută eliminarea ordonanțelor de urgență, astfel încât să fie restabilită credibilitatea Parlamentului

La finalul consultărilor cu președintele Iohannis, Ludovic Orban a declarat că susține toate demersurile șefului statului pentru a transpune în Constituție și legislație voința exprimată de cetățeni la referendumul pe justiție. Liderul PNL a precizat că este o oportună reluarea dezbaterii publice pe legislația în justiție.

De asemenea, Dan Barna a anunțat, la finalul consultărilor, că i-a transmis președintelui Klaus Iohannis, la consultările de la Cotroceni, că moțiunea de cenzură a opoziției va fi depusă cel mai probabil săptămâna viitoare. Delegația USR a discutat cu șeful statului și despre scenariile de după moțiune cu privire la guvernare. Acesta a adăugat, referitor la discuțiile despre referendum, că odată cu revizuirea Constituției, ar trebui să fie inclusă și transpusă în Legea fundamentală și inițiativa Fără penali în funcții publice a USR.

Miercuri au fost invitate la consultări delegațiile PMP, ALDE, Pro România, minoritățile naționale și PSD.

Înainte de a începe consultările, șeful statului a declarat, marți, că în cadrul discuțiilor de la Cotroceni va relua discuția cu privire la statul de drept și modificările aduse legilor justiției, în condițiile în care acestea au fost făcute cu larga opoziție a sa și a asociațiilor de profil.

„Voi aborda și chestiuni legate de urmări politice ale votului pe referendum și eruoparlamentare. E evident că trebuie să reluăm discuția despre statul de drept din România, pe îmbunătățirea legilor justiției, care au fost adoptate cu Opoziția largă a președintelui, a opoziției parlamentare și a asociațiilor de profil”, a afirmat Klaus Iohannis.

Biroul Electoral Central (BEC) a anunțat, luni, la o săptămână după referendumul pe justiție de pe 26 mai, rezultatele finale ale scrutinului, peste 6 milioane de alegători votând „Da” la ambele întrebări de pe buletinele de vot.

Potrivit datelor finale centralizate de BEC, la referendumul pe teme de justiţie, din 7.922.591 de participanți, 6.459.383 de răspunsuri au fost favorabile întrebării referitoare la interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie. De asemenea, la întrebarea privind interzicerea adoptării OUG în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare, 6.477.865 de răspunsuri au fost favorabile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.