Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Delegație chineză de nivel înalt se va deplasa la Phenian pentru a celebra 75 de ani de la proclamarea RPDC

coreea de nord china

O delegaţie chineză de nivel înalt se va deplasa în Coreea de Nord în această săptămână pentru a asista la sărbătorirea a 75 de ani de la înfiinţarea acestui stat, transmite AFP, citând anunţuri de la Phenian şi Beijing.

Phenianul, care sărbătoreşte pe 9 septembrie 75 de ani de la proclamarea Republicii Populare Democrate Coreene (RPDC), a anunţat deja că va organiza o paradă militară pentru a marca evenimentul, conform agerpres.

O delegaţie condusă de vicepremierul chinez Liu Guozhong va veni în RPDC pentru a participa la celebrările prilejuite de a 75-a aniversare a ţării, la invitaţia partidului şi guvernului nord-coreene, a transmis agenţia KCNA de la Phenian.

Ministerul de Externe de la Beijing a confirmat vizita, precizând că delegaţia se va afla în RPDC 'începând de pe 8 septembrie'.

Beijingul este de mult timp aliatul şi binefăcătorul economic cel mai important al Coreei de Nord.

Supusă sancţiunilor internaţionale din cauza programelor sale balistic şi nuclear interzise, aceasta s-a izolat şi mai mult de la începutul anului 2020, când şi-a închis frontierele ca răspuns la pandemia de COVID-19.

Însă, după trei ani de izolare provocată de pandemie, sunt tot mai multe semnale că Phenianul s-ar putea arăta mai puţin strict în ce priveşte controalele la frontiere.

Primul zbor comercial internaţional al Coreei de Nord din ultimii trei ani a aterizat la Beijing luna trecută, iar Phenianul a autorizat o delegaţie de sportivi să participe la o competiţie de taekwondo în Kazahstan în august.

Vizita din septembrie va avea loc la mai puţin de două luni după ce delegaţii de nivel înalt din China şi Rusia s-au deplasat la Phenian în iulie pentru a asista la o paradă militară, devenind primii demnitari străini sosiţi în Coreea de Nord după mai mulţi ani.

Delegaţia chineză a fost condusă atunci Li Hongzhong, membru al Biroului Politic al Partidului Comunist Chinez.

În timpul paradei, liderul nord-coreean Kim Jong Un a stat în tribună între Li şi ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, care se afla de asemenea în vizită în RPDC.

Luni, Casa Albă a afirmat că Kim Jong Un intenţionează să meargă în Rusia pentru a discuta despre vânzări de arme cu preşedintele Vladimir Putin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.