Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Demers anulat - Curtea de Apel Cluj a respins procesul intentat de Declic Guvernului României pe tema schimbărilor climatice

Declic

Judecătorii din Cluj au respins procesul intentat de Declic Guvernului României pe tema schimbărilor climatice. Acțiunea a fost depusă la începutul acestui an, însă Curtea de Apel Cluj a respins-o astăzi.

Astăzi, Curtea de Apel Cluj a decis să respingă cererea Declic, informează Gazeta de Cluj, în exclusivitate.

„Respinge, cererea de chemare în judecată formulată de reclamanţii Asociaţia Declic, Pencea-Brădăţan Elena-Roxana, Brădăţan Tudor-Iulian, Năstăsache-Hopârteanu Cătălina, Mirea Silvia, Dejeu Daniela Luminiţa, în contradictoriu cu pârâţii Primul Ministru, cu sediul în Palatul Victoriei, Piaţa Victoriei nr. 1 sector 1 Bucureşti, Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor şi Ministrul Energiei, ca fiind formulată împotriva unor persoane fără calitate procesuală pasivă.

Respinge, excepţia lipsei calităţii procesuale pasive cu privire la petitul nr. 2 al cererii de chemare în judecată, invocată de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor prin întâmpinare, ca neîntemeiată. Respinge cererea de chemare în judecată formulată de reclamanţii Asociaţia Declic, Pencea-Brădăţan Elena-Roxana, Brădăţan Tudor-Iulian, Năstăsache-Hopârteanu Cătălina,Mirea Silvia, Dejeu Daniela Luminiţa, în contradictoriu cu pârâţii Guvernul României, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor şi Ministerul Energiei, ca neîntemeiată.

Respinge cererile de intervenţie accesorie formulate în numele reclamanţilor de intervenienţii Asociaţia Bankwatch România şi Asociaţia 2Celsius. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Recursul se depune la Curtea de Apel Cluj, Secţia a III a Contencios Administrativ şi Fiscal. Pronunţată prin punerea solutiei la dispozitia partilor de catre grefa instantei, azi 06.06.2023.”, arată soluția pe scurt a instanței.

Declic cere judecătorilor să oblige Guvernul, prin Ministerul Mediului și Ministerul Energiei, să adopte măsurile necesare pentru reducerea cu 55% a gazelor cu efect de seră până în anul 2030 și pentru atingerea neutralității climatice până în anul 2050.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.