Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Demers expoziv în CSM: Unui procuror i se cere să declare 'că nu a făcut parte din echipele mixte cu serviciile de informații pe faimoasele protocoale'

Inquam Photos / George Calin
Cristian Ban vicepresedintele CSM

Victor Alistar, reprezentant al societăţii civile în CSM, îi cere procurorului Cristian Ban, fost vicepreședinte al Consiliului, să declare sub semnătură că nu a făcut parte din echipe mixte alături de serviciile de informații, în baza protocoalelor semnate de șefii parchetelor SRI. Cristian Ban, unul dintre cei mai controversați membri ai CSM, a fost în ultimii ani unul dintre adversarii aflării adevărului despre abuzurile unor procurori.

Demersul lui Victor Alistar vine în urma unei decizii a Secției pentru procurori a CSM, prin care s-a stabilit că reprezentantul societății civile în CSM ar fi afectat independența și reputația procurorilor prin afirmațiile făcute într-un interviu la Aleph News.

  • Victor Alistar, la Aleph News: „Preocupările procurorilor de vârf sunt să interfereze cu politicienii, să regleze conturi de putere în parchete. Preocupările procurorilor din conduceri sunt altele. Colaborarea cu serviciile secrete a dus la deprofesionalizarea procurorilor”

Pentru că domnul procuror Ban a fost singurul care a luat cuvântul la înalta consfătuire (nu am să fac trimitere la abordarea sa, pe care o calific nedemnă de un viitor titular de pensie plătită de societate pentru întreaga sa operă și activitate), am să îl rog să își întărească baza de legitimitate în apărarea independenței procurorilor și să dea o declarație notarială sub sancțiunea art. 326 CP că nu a făcut parte din echipele mixte cu serviciile de informații pe faimoasele protocoale. Insist că nu îl acuz de participarea la echipele mixte care dădeau raportul privind modalitatea de valorificare a informațiilor de la servicii, vreau doar să îl ajut să fie mai credibil, pentru că văd că pe domnia sa îl doare rău de independența parchetelor”, scrie Victor Alistar pe Facebook.

În același timp, Alistar a solicitat un control managerial la Parchetul General și i-a făcut plângere disciplinară procurorului general Gabriela Scutea. Detalii AICI!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.