Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Demisia ambasadorului Kim Darroch satisfac orgoliile lui Trump: Washingtonul dispus să reia 'relația specială' cu Londra

abcnews.com
trump

SUA şi Marea Britanie au o "relaţie specială" care este mai presus de orice individ, a precizat miercuri Departamentul de Stat, după demisia ambasadorului britanic în urma unor comentarii critice ale preşedintelui Donald Trump, relatează Reuters, potrivit agerpres.ro.

"SUA şi Marea Britanie au o legătură care este mai presus de orice individ şi aşteptăm cu nerăbdare să ne continuăm parteneriatul. Rămânem dedicaţi relaţiei speciale SUA-Marea Britanie şi agendei noastre globale comune", a declarat o purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat.

CITEȘTE ȘI: Unul dintre cele mai folosite medicamente poate fi fatal! Cum îți dai seama că ai o intoleranță la aspirină

Ambasadorul britanic Kim Darroch a demisionat miercuri după ce memorii ale sale în care a descris administraţia Trump drept ineptă au intrat în posesia unui ziar britanic, ceea ce l-a înfuriat pe preşedintele american, care a lansat atacuri pe Twitter atât asupra diplomatului, cât şi a premierului la final de mandat Theresa May.

Citește și: Codrin Ștefănescu a IZBUCNIT pe Raportul GRECO: 'Concluzie ilogică și bizară. Bine că nu ne cer să ne desființăm'

Trump a spus că va rupe legăturile cu ambasadorul "foarte prost" al Marii Britanii şi a numit-o pe Theresa May "ridicolă".

Kim Darroch a precizat că situaţia "situaţia face imposibil să-mi pot continua rolul aşa cum aş fi vrut".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.