Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatele care au demisionat din PSD își explică decizia. 'Amazoanele' Emilia Meiroșu și Luminița Jivan acuză mediul 'toxic' din PSD

psd spart

PSD este un partid nefrecventabil, nu vrea să se reformeze, a sabotat eforturile medicilor în timpul epidemiei și pune pe listele de la alegerile locale persoane nepotrivite, sunt principalele explicații pe care le aduc deputatele Emilia Meiroșu și Luminița Jivan după demisiile din formațiunea social-democrată.

Citește și: SURSE - Moțiunea de cenzură: curentele de gândire din Parlament

Emilia Meiroșu a fost aleasă deputat PSD de Brăila în 2016, la primul mandat. A plecat din PSD la Pro România, în contextul în care a făcut același pas și fostul premier Mihai Tudose, brăilean și el. După ce Tudose s-a întors în PSD, a plecat și Emilia Meiroșu din Pro România și s-a întors în PSD. Deputata a demisionat iar din PSD și s-a înscris în PNL.

  • „Am intrat în politică cu intenția de a îmbunătăți viața comunității și am considerat mereu că ceea ce trebuie să urmărim ca politicieni este interesul public. Am plecat din PSD când partidul a derapat de la valorile democrației și, tot la fel, am plecat din Pro România atunci când ambițiile unui lider puneau în pericol stabilitatea României. Mi-am asumat toate criticile și toate atacurile, încercând să urmăresc interesul cetățenilor. Apoi am sperat că partidele de stânga își vor găsi echilibrul, că vor înțelege perioada dificilă prin care trece nu numai România, ci lumea întreagă și că vor lăsa pentru moment deoparte jocurile de culise și manevrele politicianiste, tertipurile riscante ce se răsfrâng asupra vieții cetățenilor. M-am înșelat. PSD rămâne, din păcate, un partid nefrecventabil. Nu a existat nicio mișcare reală și credibilă de reformă a partidului, iar ultimele luni mi-au arătat că social-democrații sunt personajele unei aventuri iresponsabile. De prea multe ori au sabotat eforturile medicilor, încurajând lumea să nu poarte mască ori să nu creadă în existența unei boli ce a luat în câteva luni jumătate de milion de vieți în întreaga lume și a adus economia globală în fața celei mai mari crize din ultima sută de ani. În locul unei atitudini responsabile și al grijii pentru viața alegătorilor, PSD a ales să joace politic tema pandemiei și, mai nou, să se joace de-a moțiunea de cenzură într-un moment în care România are nevoie de stabilitate”, și-a explicat aceasta trecerea de la PSD la PNL, pe contul său de Facebook.

Luminița Jivan, aleasă deputat PSD în Caraș-Severin, la primul mandat, a ajuns liderul organizației județene a PSD, după ce fostul șef local, Ion Mocioalcă a plecat la Pro România. Ea și-a dat demisia de la șefia PSD Caraș-Severin după că DIICOT a început să o cerceteze într-un dosar penal. Acum, Jivan a demisionat din PSD dar nu spune care este viitoarea „gară” politică.

  • „Vine o vreme când cel mai bine e să te retragi. Experiența dobândită, răutățile înfruntate, lucrurile josnice la care s-au pretat unele personaje, dar și multe acțiuni și-au spus cuvântul. Cum ar fi regăsirea pe liste a unor oameni care cu buna știință au votat pentru tăierea bugetelor comunităților locale care au atât de multă nevoie de bani pentru a se putea dezvolta și a crea condiții decente de trai -promise in campania electorală de aceleași persoane- toate acestea și multe altele, te obligă să iei decizii dure, să pui punct, să închei un capitol și să mergi mai departe. Nu pot face parte dintr-o echipă in care se află persoane care nu au un gram de bun simț! Nu pot să concep să fiu alături de niște persoane care, prin acțiunile lor, s-au poziționat împotriva cărășenilor și apoi vin să le ceară voturi!! Nu pot face echipă cu oameni care nu înțeleg ideea de performanță, care nu pun binele cetățeanului pe primul loc și care nu vor să depună niciun efort pentru dezvoltarea propriului lor oraș, sau comună, ce să mai zic de implementarea de proiecte la nivel județean! Nu a fost o hotărâre ușoară și categoric nu este un moft pe moment. Însă, atunci când nu mă mai regăsesc într-un loc, când oamenii cu care trebuie să lucrez nu țintesc spre același scop, când mediul devine unul toxic, prefer să mă retrag”, a scris deputata Luminița Jivan pe contul ei de Facebook.

Demisiile au apărut după ce PSD a depus moțiunea de cenzură. Pe lângă cele două deputate a mai demisionat senatorul Daniel Breaz, fost ministru al Culturii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.