Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Demisie cu scandal din PSD

Liviu_Dragnea_la_Consiliul_National_al_PSD_(10776720636)

Senatorul Daniel Savu a demisionat din PSD, în semn de protest față de politica și mentalitatea de ”clan mafiot” a unora dintre liderii social democrați din Prahova.

”După 18 ani în PSD, perioadă în care am parcurs toate etapele normale pentru o carieră politică, astăzi mi-am anunţat în Grupul PSD, demisia din partid. Mâine dimineaţă voi comunica această decizie şi în plenul Senatului. Sunt, aşadar, senator independent, cu acelaşi fel de a fi, dar cu mult mai multă libertate de exprimare'', a scris senatorul PSD pe blogul personal.

Senatorul a decis să plece din PSD pentru că se petrec fapte de corupție.

''Eu, Daniel Savu, cel care obişnuiam să spun că sunt ultimul care va stinge lumina în PSD, am luat această hotărâre după o perioadă lungă în care am încercat să schimb ceva în partidul meu, atât prin reacţii publice, cât şi prin mult mai multe demersuri în structurile interne. Am încercat să atrag atenţia asupra corupţiei sau a compromiterii unora dintre liderii locali din Ploieşti şi din Prahova, am încercat să lupt cu mijloace permise împotriva politicii de clan, uneori chiar de clan mafiot, am încercat să vorbesc atunci când mulţi dintre colegii mei lăsau capul în jos, deşi le-am spus că n-are de ce să le fie frică'', explică politicianul.

Daniel Savu a fost anunţat în ianuarie drept candidat la Primăria Ploieşti de către PSD Prahova, însă organizaţia municipală a PSD Ploieşti nu l-a susţinut.

”M-am zbătut mult să atrag atenția asupra mentalităților din PSD care trebuie să se schimbe și asupra oamenilor la care partidul trebuie să renunțe, pentru simplul motiv că mențin eticheta de CORUPȚIE și CLAN MAFIOT. Mă refer aici strict la unii dintre liderii PSD Prahova, singura organizație pe care o cunosc în detaliu, prin natura pozițiilor pe care le-am deținut. Finalul a fost: Savu nu vrea să se alinieze și vorbește prea mult, chiar dacă nu i se dă voie ! Ultima experiență de acest gen a fost vinerea trecută, când am fost aspru certat într-o ședință a Biroului Permanent al PSD Prahova, pentru simplul fapt că mi-am permis ca într-o declarație de presă să îmi anunț intenția de a candida pe lista Consiliului Județean Prahova. Nu m-am gândit niciodată că ar putea fi posibil ca partidul meu, în Prahova, să fie la cheremul unor oameni trimiși în judecată sau suspectați de corupție, care să își mențină funcțiile prin metode de intimidare și frică, iar eu să cer voie să exprim ceea ce gândesc…De aceea, decizia mea de a demisiona se dorește a fi un semnal de alarmă, un protest dacă vreți, față de acele personaje compromise care reprezintă în continuare PSD în acest județ”, mai scrie politicianul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.