Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEMISIE la vârful DNA: Un procuror-şef vrea plece de la parchetul anticorupţie

Sigla DNA

Cu o conducere interimară de aproape un an, Direcţia Naţională Antocorupţie parcurge în continuare o perioadă de incertitudine, cu dese mişcări de trupe. Dea mai recentă demisie din DNA este cea a procurorului Daniela Lupu.

Daniela Lupu a demisionat recent din funcţia de procuror-şef al DNA Piteşti. Aceasta nu vrea să renunţe doar la funcţia de execuţie, ci doreşte să părăsească Direcţia. Astfel, Secţia pentru procurori a CSM urmează să se pronunţe, în şedinţa de marţi, 21 mai, asupra cerererii procurorului Daniela Lupu de a-şi continua activitatea la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea.

CITEȘTE ȘI: Vinul roşu protejează inima şi creierul. Dacă nu depăşeşti această cantitate zilnică

"Notă privind solicitarea doamnei procuror LUPU DANIELA de încetare a activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie ca urmare a demisiei din funcţia de procuror şef al Serviciului Teritorial Piteşti din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi continuarea activităţii la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea" - este punctul 3 al ordinii de zi a şedinţei Secţiei pentru procurori a CSM din 21 mai.

Daniela Lupu a fost procuror şef al DIICOT Vâlcea. A preluat conducerea DNA Piteşti în 2013, iar după expirarea mandatului a fost delegată pentru mai multe intervale succesive de şase luni. În octombrie 2018 a fost numită din nou de CSM în funcţia de procuror-şef al serviciului teritorial al DNA Piteşti.

La începutul anului 2018, numele Danielei Lupu a fost vehiculat în presă ca posibilă înlocuitoare a Laurei Codruţa Kovesi la şefia DNA. Procurorul Lupu a avut parte şi de achitări de răsunet, cum a fost cea a fostului preşedinte al CJ Argeş, Constantin Nicolescu, şi a actualului trezorier al PSD, Mircea Drăhici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.