Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexandru Nazare a ieșit la TV, după demitere, și are un mesaj pentru Florin Cîțu: 'Premierul știe acest lucru'

Partidul National Liberal
Alexandru Nazare

Alexandru Nazare, revocat joi din funcția de ministru de Finanțe, îl contrazice pe Florin Cîțu și spune la AlephNews că, „la modul real, nu sunt întârzieri la Ministerul Finanțelor și premierul știe acest lucru”, anunță Mediafax.

„Premierul nu a formulat niște chestiuni concrete. În prima faza a vorbit despre întârzierile de la Ministerul Sănătății, nu de la Ministerul Finanțelor. La modul real, nu sunt întârzieri la Ministerul Finanțelor și premierul știe acest lucru, bănuiesc că dacă ar fi fost acest lucru mi-ar fi fost semnalat și mie dacă ar fi fost o nemulțumire. Dar nu am cunoștință să fi fost o nemulțumire până acum. Mai mult decât atât premierul a avut declarații în toate aceste șase luni mai mult decât apreciative la adresa noastră, a mea că ministru și a echipei, realizările noastre au fost remarcate”, spune la AlephNews Alexandru Nazare.

El precizează că, în momentul în care premierul i-a solicitat demisia, el a prezentat argumente și disponibilitatea de a rezolva orice fel de problema care ar fi fost enunțată.

„Dar premierul nu a vrut să intre în mai multe detalii, a spus că asta e decizia dumnealui. A fost un fel de responsabilitate totuși să termin întâi emisiunea de fonduri în care România era angajată și după aia i-am dat un răspuns în care am spus nu am motive pentru a-mi preznta o demisie și că rezultatele noastre la finanțe sunt foarte bune - suntem în grafic cu execuția, cu deficitul prognozat pentru sfârșitul anului, avem programul de convergență aprobat atât de Comisie, cât și în Consiliul miniștrilor de finanțe, am avut în negocierile pt PNRR rezultate, eu zic, foarte bune în sensul, în care am crescut suma de anul trecut din componentă finanțelor de la 100 milioane la 562 milioane și am dublat numărul proiectelor de digitalizare. Și dacă tot vorbim de evaziune fiscală, am deblocat proiectul caselor de marcat printr-o aplicație. Nu sunt întârzieri în proiecte la Ministerul de Finanțe”, adaugă Nazare.

Întrebat la ce s-a referit când a vorbit despre „echipa” lui Cîțu, Nazare a spus: „E doar o interpretare a mea, posibil să se fi referit la faptul că nu m-am alăturat echipei. Nu m-am prezentat în momentul în care a prezentat echipa care îl susțină la partid. Dar atunci am motivat absența prin faptul că nu aș vrea să implic Ministerul Finanțelor în această competiție internă. Este o chestiune de înțelepciune față de români, față de finanțele României, față de imaginea PNL, ca ministrul de Finanțe să nu fie implicat în campania internă din partid. Și am spus că sunt într-o zona de neutralitate,pentru că aceasta este conduita pe care o consider potrivită”, conchide Alexandru Nazare la AlephNews.

Președintele Klaus Iohannis a semnat joi decretul de revocare din funcția de ministru de Finanțe a lui Alexandru Nazare.

Potrivit Administrației Prezidențiale, Klaus Iohannis a semnat joi decretul de revocare din funcția de membru al Guvernului a lui Alexandru Nazare, ministrul Finanţelor, și decretul de desemnare a lui Florin-Vasile Cîţu ca interimar la Premierul Florin Cîțu a anunțat joi că a tramnsmis președintelui Klaus Iohannis cererea de revocare din funcție a ministrului Finanțelor, Alexandru Nazare.

Premierul Florin Cîțu a anunțat joi că a transmis la Palatul Cotroceni propunerea de revocare a lui Nazare: „Astăzi, după încă o discuție cu membrii coaliției, am transmis președintelui Klaus Iohannis cererea de revocare a domnului Alexandru Nazare din funcția de ministru al Finanțelor”.

„Domnul ministru a avut posibilitatea să își dea demisia, a preferat să fie revocat. Totți liderii coaliției au fost informați de marți după-amiaza”, a precizat Florin Cîțu.

Acesta a vorbit și despre motivele care au stat la baza acestei decizii.

„În ceea ce privește motivele, am făcut o evaluare la șase luni de zile, sunt mai multe lucruri, dar pe scurt cele mai întârziate proiecte sunt la Ministerul Finanțelor”, a spus premierul, care a adăugat că este vorba de proiecte importante pentru atragerea fondurilor europene și eliminarea evaziunii fiscale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.