Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Demiterea lui Iordache i-a pus cruce: Dragnea pierde din influenţa pe care o are asupra premierului

jobstreet.com.my
conflict

Liviu Dragnea a pierdut din influenţa pe care o are asupra premierului Sorin Grindeanu, spun surse guvernamentale, citate de Antena3. Un prim exemplu este plecarea lui Florin Iordache din Guvern, lucru susţinut de prim-ministru, dar la care preşedintele PSD s-a opus cu îndârjire. Potrivit aceloraşi surse, Grindeanu ar fi făcut presiuni uriaşe ca ministrul Justiţiei să plece cât mai repede din Executiv.

Neînţelegerile dintre premierul Sorin Grindeanu şi ministrul Justiţiei, Florin Iordache, au apărut la scurt timp după aprobarea Ordonanţei 13. Ca să elimine presiunea străzii, surse guvernamentale spun că prim-ministrul i-a cerut lui Iordache să demisioneze, însă Liviu Dragnea s-ar fi opus.

Florin Iordache a demisionat din funcția de ministru al Justiției. Florin Iordache a explicat joi, într-o declarație de presă, că a decis să demisioneze la presiunea "opiniei publice". Senatorul PSD Șerban Nicolae a opinat, joi, într-o intervenție telefonică în emisiunea „Esențial”, că demisia nu este o soluție corectă și a confirmat existența unui „conflict”  între preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi premierul Sorin Grindeanu, în ceea ce priveşte menţinerea lui Florin Iordache la Ministerul Justiţiei.

Informația a fost confirmată de senatorul PSD Șerban Nicolae, care a explicat că nu este vorba de un conflict în adevăratul sens al cuvântului și a recunoscut că s-a aflat în tabăra celor care au cerut ca Iordache să rămână ministru: „Au existat astfel de discuții, nici nu era vreo noutate să spun că există, pentru că subiectul a apărut în spațiul public, să nu credeți că în PSD ne ferim de subiecte esențiale. Eu am fost unul dintre cei care au insistat ca Florin Iordache să nu își dea demisia. Avea foarte multe lucruri de făcut. Premierul Sorin Grindeanu a exprimat public deja că și-a dorit ca ministrul Iordache să își dea demisia. Cred că la acel moment părea o soluție mai bună, dar acum, după deciziile CCR, eu cred că lucrurile se schimbaseră și cred că Florin Iordache merita lăsat să își continue proiectele la Ministerul Justiției”.

„E prematur să vorbim despre conflict. Ar însemna că orice părere divergentă din partid duce la conflict sau rupturi. Este vorba despre o armonizare între ceea ce dorește PSD și ceea ce poate să facă premierul Sorin Grindeanu ca șef al echipei guvernamentale”, a mai spus Șerban Nicolae.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.