Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Demnitar din Ministerul Educatiei implicat in perchezitiile DNA. Suspectii au incercat sa fuga

Surse judiciare sustin ca secretarul general din Ministerul Educației, Gabriel Ispas, e implicat in Dosarul DNA in stransa legatura cu perchezitiile de azi de la sediul ministerului.

Din echipa de management a proiectului POSDRU suspect au făcut parte Bruss Rodica, Florin Fleican, Dobrican Andrea, Popescu Liviu Ionuţ, Fache Florentina, Vlădăreanu Raluca, Economu Rosemarie, Oanaca Adrian Alin, Amarandei Mirabela, Roşca Ingrid Magda, Cristian Rodica.

Sunt indicii solide potrivit acelorasi surse cu privire la implicarea secretarului general Ispas Gabriel Liviu. Există indicii în sensul că a fost depusă o singură cerere de rambursare, precum şi cu privire la faptul că nu există documente justificative pentru cheltuielile efectuate şi pentru cererea de rambursare depusă.Mai mult, există indicii în sensul că în prezent sunt refăcute documentele aferente proiectului. Din cuprinsul acestor discuţii rezultă în mod cert că sunt întocmite documente cu un conţinut nereal în vederea depunerii cererii de rambursare, precum şi faptul că se exercită presiuni asupra numitei PAŞA POLICOV pentru întocmirea acestora.

*****

Procurorii DNA fac luni percheziţii la Ministerul Educaţiei. Ancheta vizează proiectele POSDRU derulate de minister. Ar fi vizat, printre altele, proiectul "Toţi la grădiniţă, toţi în clasa I". Perioada în care s-ar fi petrecut neregulile ar fi 2008-2009, când miniştri au fost Ecaterina Andronescu şi Daniel Funeriu. Vizată ar fi însă şi actuala conducere a Ministerului, care ar fi prelungit contracte păguboase.

Procurorii DNA ridică documente din sediul Ministerului Educaţiei şi din birourile Unităţii de Management a Proiectelor cu Finanţare Externă şi Organismului Intermediar - Centrul Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic din Bucureşti, într-un dosar privind un proiect POSDRU.

Prejudiciul se ridică la 18,5 milioane de lei. S-a dispus începerea urmăririi penale in rem pentru fapte de corupţie.

UPDATE: Brigada Specială a Jandarmeriei a închis strada pe care se află sediul ministerului. Două persoane care au încercat să plece din clădire la sosirea procurorilor au fost obligate de jandarmi să rămână în clădire.

Secretarul general al ministerului s-ar afla printre suspecţi, anunţă B1 TV. Există indicii că documentele ar fi fost refăcute pentru a se ascunde anumite lucruri. Unii angajaţi ar fi vrut să fugă cu laptopurile pe care se aflau documente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.