Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Democrația e AMINTIRE la New York: nevaccinații nu vor mai avea acces în restaurante, cinematografe și săli de sport

Inquam Photos / George Calin
certificat covid

Orașul New York va impune certificatul de vaccinare pentru o serie de activități în interior. Anunțul primarului de Blasio este așteptat marți, reprezentând un nou pas într-o strategie mai agresivă pentru combaterea creșterii cazurilor COVID-19 cauzată de tulpina Delta.

Primarul Bill de Blasio este așteptat să anunțe marți solicitarea privind dovada vaccinării împotriva Covid-19, pentru a „debloca New York City”, au spus oficialii orașului, citați de politico.com.

Pentru ca o persoană să meargă la restaurant, sală de sport, teatru sau discotecă va trebui să arate dovada unui vaccin anti-COVID-19.

Anunțul lui De Blasio este următorul pas într-o strategie mai agresivă pentru a combate creșterea cazurilor Covid-19 cauzată de varianta Delta a coronavirusului.

La sfârșitul lunii iulie, primarul din New York le-a cerut tuturor funcţionarilor municipali să se vaccineze împotriva COVID-19 sau să se testeze o dată pe săptămână, începând din septembrie.

Un oficial al City Hall a spus că Bill de Blasio își dorește acum ca pentru toate activitățile de interior aceeași măsură.

De Blasio s-a confruntat cu mai multe critici pentru că nu a reintrodus obligativitatea măștilor pe fondul unei creșteri recente a cazurilor, însă el a insistat că orașul trebuie să se concentreze asupra vaccinării.

Aproximativ 60% din toți newyorkezii sunt parțial vaccinați, însă ritmul vaccinărilor a încetinit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.