Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Democraţii pregătesc un 'fitil electoral' care-l va scoate din minţi pe Trump

Atlanta Magazine
Jon Ossoff

Un tânăr democrat de 30 de ani novice în politică are mari şanse să-l "înfurie" pe preşedintele SUA Donald Trump dacă sondajele de opinie se confirmă şi câştigă alegerile organizate marţi în statul Georgia pentru un loc în Camera Reprezentanţilor, relatează agenţia Reuters, conform agerpres.

Jon Ossoff candidează împotriva a 17 republicani pentru locul rămas vacant după ce Donald Trump l-a numit pe Tom Price ministru al sănătăţii.

Apelul de ultimă oră lansat părţilor implicate în negocierile de pace din Ucraina

Cu toate că alegerile din al şaselea district din Georgia au fost câştigate numai de republicani de la sfârşitul anilor 70, de această dată sondajele îl plasează în fruntea preferinţelor pe Ossoff, care a încercat să unească în jurul sloganului "Să-l înfuriem pe Trump" opoziţia faţă de un preşedinte confruntat cu un nivel scăzut de popularitate. Rezultatul nu va afecta echilibrul de puteri în Camera reprezentanţilor dominată de republicani, dar o victorie a democratului ar putea slăbi şi mai mult controlul lui Trump asupra colegilor săi de partid, încurajându-i pe cei din circumscripţii unde au loc alegeri parţiale să se distanţeze de preşedinte.

Ossoff speră să obţină direct majoritatea în alegerile de marţi, dar în cazul în care niciunul din cei 18 candidaţi nu atinge pragul de 50% primii doi clasaţi se vor înfrunta din nou la 20 iunie.

Tânărul democrat a reuşit să colecteze pentru cursa electorală nu mai puţin de 8,3 milioane de dolari în primele trei luni din acest an, obligându-i pe republicani să se lanseze în cheltuieli serioase împotriva sa. Trump l-a atacat pe Twitter calificându-l drept un "democrat super-liberal" care "îi va proteja pe infractori, va permite imigraţia ilegală şi va creşte taxele".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.