Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Democratul Beto O’Rourke se retrage din cursa pentru Casa Albă

Inquam Photos/ Octav Ganea
steagul SUA american

Beto O’Rourke a anunțat vineri că se retrage din cursa pentru desemnarea candidatului Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, dar a anunțat că va susține candidatul democraților în lupta cu actualul lider de la Casa Albă, Donald Trump, informează publicația The Guardian, potrivit Mediafax.

Fostul congresman din El Paso și-a anunțat retragerea din cursa electorală printr-o serie de mesaje postate pe Twitter.

"Campania noastră a fost întotdeauna despre a vedea clar, a vorbi cinstit și a acționa decisiv", a afirmat politicianul, adăugând: "În acest spirit: anunț că serviciul meu pentru țară nu va fi ca candidat, nici ca nominalizat".

"Recunoscând acum acest lucru este în interesul celor din campanie; este în interesul acestui partid când încercăm să ne unim în jurul unui candidat; și este în interesul țării”, a scris O’Rourke pe Twitter.

Citește și: O locuință din Israel a fost lovită de o rachetă lansată din Fâșia Gaza

Campania lui Beto O’Rourke a început în forță, dar în scurt timp șansele sale s-au diminuat ca urmare mai multor erori și nici nu a lăsat o impresie puternică în rândul votanților democrați sau la dezbaterile electorale cu contracandidații săi.

O’Rourke le-a mulțumit voluntarilor și susținătorilor săi și a anunțat că îl va susține pe candidatul democraților în lupta cu Donald Trump.

„Vom depune eforturi pentru ca candidatul democrat să aibă succes în înfrângerea lui Donald Trump în 2020", a afirmat el.

Favoriții scrutinului din cadrul Partidului Democrat pentru desemnarea candidatului formațiunii la funcţia de preşedinte al SUA sunt Joseph Biden, fost vicepreședinte, senatorii Elizabeth Warren și Bernie Sanders, și Pete Buttigieg, primarul localității South Bend, Indiana.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.