Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deneș: Am avut de gestionat două dosare importante pe Mediu, legate de apa potabilă și de apa uzată

Ioan Denes

Ministrul Apelor și Pădurilor Ioan Deneș a declarat, joi, la Bistrița, cu ocazia reuniunii informale a atașaților de mediu din Europa, că România a avut de gestionat, pe perioada președinției Consiliului UE, două dosare importante, unul privind apa potabilă și altul legat de reutilizarea apei uzate.

Ioan Deneș, a declarat, la Bistrița, că Ministerul Apelor și Pădurilor a avut de gestionat, în perioada în care România asigură președinția Consiliului Uniunii Europene, două dosare importante.

„Primul dosar este de fapt o inițiativă cetățenească a aproximativ 1,8 milioane de cetățeni europeni, care au adunat semnături în 2013, pe modificarea directivei privind apa potabilă, în ceea ce privește partea de contact a anumitor materiale cu apa potabilă, și dreptul fiecărui cetățean din Uniunea Europeană la apă potabilă. S-a ajuns, în discuțiile pe care le-am avut în Consiliul de Mediu, la o abordare generală, urmând ca, în timpul președinției care urmează după România, să se finalizeze negocierile cu viitorul Parlament al Uniunii Europene. De asemenea, avem un al doilea dosar care va fi discutat în viitoarele reuniuni - reutilizarea apei uzate în contextul economiei circulare”, a declarat Ioan Deneș, conform Mediafax.

Ministrul Apelor și Pădurilor crede că, în timpul președinției rotative, România a demonstrat că este capabilă să îndeplinească roluri importante în UE.

„România a avut o președinție rotativă de success, pentru că s-au încheiat 88 de dosare, în contextul în care deja în Europa suntem în campanie electorală. Practic, am avut o perioadă scurtă, din ianuarie și până la sfârșitul lui aprilie, și totuși am reușit această performanță, o performanță care este a României, a cetățenilor din România și, cred că prin această performanță, România a demonstrat că este capabilă să îndeplinească roluri importante în Uniunea Europeană, inclusiv această președinție a Consiliului Uniunii Europene”, a mai spus ministrul Apelor și Pădurilor, la Bistrița.

Județul Bistrița-Năsăud găzduiește, în perioada 2-3 mai, reuniunea atașaților de mediu din Europa, eveniment la care participă aproximativ 100 de diplomați din 26 de țări din Uniunea Europeană.

Evenimentul este inclus în cadrul celor peste 270 de reuniuni informale pe care ţara noastră le organizează cu prilejul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

Atașații de mediu vor vizita și o serie de obiective importante din județ: municipiul Bistrița, stațiunea Colibița, zona Piatra Fântânele, campusul de la Tăşuleasa Social și Parcul Național Munții Rodnei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.