Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful separatiștilor pro-ruși din Donețk, după incursiunile ucrainene: 'Situaţia din prima linie este tensionată, dar sub control'

Pinterest
tanc rus armata rusa

Conducătorul Republicii Populare Doneţk, liderul separatist pro-rus Denis Puşilin, a declarat că situaţia de-a lungul liniei frondului din Republica Populară Doneţk este tensionată, dar forţele miliţiei populare o ţin sub control, conform TASS, în contextul în care Ucraina a anunțat eliberarea mai multor localități ocupate de ruși.

„Situaţia din prima linie este tensionată, dar sub control”, a declarat el duminică, pentru TASS. În multe zone, a spus el, forţele DPR avansează, deşi cu dificultate.

Situaţia din zona Doneţk este neschimbată, forţele DPR încă deţin controlul aeroportului, a precizat Puşilin. El a calificat drept false unele informaţii difuzate de partea ucraineană conform cărora forţele de la Kiev au preluat aeroportul.

Potrivit lui Puşlin, forţele DPR au distrus un post de comandă ucrainean în Dobrovolie şi unele echipamente militare în apropiere de Uglegorsk.

„Lângă Uglegorsk, echipamentul inamic furnizat de NATO a fost distrus, inclusiv un obuzier AHS Krab de 155 de milimetri de fabricaţie poloneză”, a spus el.

Puşilin a susţinut că liderii militari ucraineni trimit personal neantrenat la luptă şi, prin urmare, forţele ucrainene suferă pierderi grele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.