Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Denîs Şmîhal, vizită la Casa Albă: Joe Biden, prezent la discuția dintre premierul ucrainean și Jake Sullivan, consilierul pe probleme de securitate naţională

Francisco Seco / AFP
Denis Șmigal prm-ministru Ucraina

Premierul ucrainean Denîs Şmîhal a sosit în dimineaţa zilei de joi la Casa Albă, alături de Oksana Markarova, ambasadorul Ucrainei în Statele Unite, unde s-au întâlnit cu Jake Sullivan, consilierul pe probleme de securitate naţională, iar preşedintele Joe Biden s-a oprit şi el la discuţie, oficialul ucrainean urmând să aibă o întâlnire cu secretarul Trezoreriei, Janet Yellen, relatează CNN, potrivit news.ro.

Un oficial de la Casa Albă a declarat că Jake Sullivan, consilierul pe probleme de securitate naţională, s-a întâlnit cu Şmîhal joi dimineaţă, iar preşedintele american Joe Biden a fost şi el prezent.

De asemenea, secretarul Trezoreriei Statelor Unite, Janet Yellen, se va întâlni cu premierul ucrainean, potrivit unui oficial Trezoreriei. De asemenea, în cadrul întâlnirii vor participa şi secretarul adjunct al Trezoreriei Wally Adeyemo, precum şi ministrul ucrainean de Finanţe, Sergii Marchenko.

În cadrul întâlnirii, Yellen ar urma să îi transmită premierului ucrainean că Statele Unite intenţionează să ofere ”o finanţare imediată suplimentară de 500 de milioane de dolari pentru a ajuta Ucraina să continue operaţiunile guvernamentale critice, cum ar fi salariile, pensiile şi alte programe, necesare pentru evitarea agrăvării situaţiei umanitare din Ucraina. Acest ajutor se bazează pe sprijinul economic direct în valoare de 500 de milioane de dolari pe care l-a anunţat preşedintele Biden în martie", a declarat un oficial al Trezoreriei.

”Ucraina va câştiga, deoarece adevărul şi prietenii sunt de partea noastră. M-am întâlnit astăzi, la Washington, cu preşedintele Biden. Recunoscător pentru sprijinul acordat ucrainenilor şi ajutorul financiar suplimentar în valoare de 800 de milioane de dolari. Împreună vom opri agresiunea rusă şi vom reconstrui Ucraina”, a declarat premierul ucrainean pe Twitter.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.