Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Denunţul-foileton al lui Pinalti continuă. A treia zi de audieri la DNA. UPDATE

pinalti iccj

Gheorghe Ştefan "Pinalti", primarul suspendat al municipiului Piatra Neamţ, a făcut luni şi marţi denunţuri la DNA, cu privire la banii primiţi ca şpagă în afacerea Microsoft. Miercuri dimineaţa, Pinalti a ajuns iar la DNA, unde procurorii vor continua audierea sa. În acelaşi timp, la DNA este audiat şi omul de afaceri Dinu Pescariu, principalul denunţător din dosar.

UPDATE: Potrivit unor surse judiciare, procurorii DNA îi pun faţă în faţă de Gheorghe Ştefan şi pe Dinu Pescariu, pentru confruntarea denunţurilor.

După denunţul-foileton, judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie vor analiza contestaţia la prelungirea arestului preventiv pe numele lui Gheorghe Ştefan în data de 2 martie, adică în prima zi a săptămânii viitoare.

Apărătorul lui Pinalti, Pavel Abraham, a declarat luni, la ieşirea din DNA, că Gheorghe Ştefan a recunoscut toate faptele de care este acuzat în dosarul Microsoft şi pentru care se află de luni bune în arest preventiv. Acesta a recunoscut acuzaţiile de trafic de influenţă şi spălare de bani care i se aduc în această speţă, dar şi că ar fi primit 4 milioane de euro pentru a intermedia semnarea licenţelor cu corporaţia Microsoft.

De asemenea, apărătorul său a spus că Gheorghe Ştefan le-a spus procurorilor că a cotizat cu mulţi bani către campaniile electorale şi a lăsat de înţeles că se referă în special la campania din 2009, a lui Traian Băsescu.

Potrivit DNA, Pinalti, alături de Dorin Cocoș şi Gabriel Sandu ar fi fost beneficiarii unor şpăgi 17,5 milioane de euro în afacerea Microsoft. Aceştia au cerut bani pentru a interveni în achiziționarea dreptului de utilizare a licențelor Microsoft, din care 15,7 milioane de euro au ajuns în contul unor firme controlate de cei trei, direct sau prin intermediari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.