Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Departamentul de Stat american atac dur la adresa Chinei, Rusiei, Iranului şi Coreea de Nord: 'Condamnabile moral'

scandal

În raportul anual al Departamentului de Stat american privind drepturile omului, China, Rusia, Iranul şi Coreea de Nord sunt etichetate drept "condamnabile moral" pentru încălcarea continuă a drepturilor respective, de aceea - potrivit documentului - aceste ţări sunt "factori de instabilitate", informează Reuters şi AFP. Raportul a fost prezentat vineri de secretarul de stat ad interim, John Sullivan, şi se referă la anul 2017. Oficialul a arătat că strategia naţională de securitate a SUA consideră că guvernările corupte şi slabe ameninţă stabilitatea globală şi interesele americane, conform Agerpres.

"Unele guverne sunt incapabile să păstreze securitatea şi să satisfacă nevoile elementare ale popoarelor lor, în timp ce altele pur şi simplu nu vor", a spus Sullivan. "Ţările care restricţionează libertatea de expresie şi de adunare paşnică; ţările care permit şi comit violenţe împotriva membrilor minorităţilor religioase, etnice şi de alte tipuri, sau care subminează demnitatea fundamentală a persoanelor sunt condamnabile moral şi ne subminează interesele", a adăugat el, iar ca exemple a numit "guvernele din China, Rusia, Iran şi Coreea de Nord", care "încalcă zilnic drepturile omului între graniţele lor şi de aceea sunt factori de instabilitate".

"Statele Unite vor continua să îi sprijine pe cei care luptă în lumea întreagă pentru demnitatea umană şi pentru libertate", a promis oficialul american.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.