Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Departamentul de Stat la SUA trage un semnal de ALARMĂ: criză la nivel mondial, la aceste produce

alarma girofar

Producția mondială de mere, struguri și pere pentru din 2017/2018 este estimată să scadă cu 2,7 milioane de tone metrice (tone), ajungând la 77,3 milioane din cauza înghețurilor de primăvară, care afectează livezile în întreaga UE, arată un raport al Departamentului de Agricultură al Statelor Unite.

Citește și: SONDAJ CURS Cota lui Iohannis a explodat după anunțul candidaturii. Tăriceanu stagnează, Cioloș urcă fulminant. Dragnea s-a prăbușit

Producția UE este estimată să fie la cel mai scăzut nivel din 2007, înregistrând o scădere de 20%, ajungând la 10 milioane de tone. Înghețul și schimbările de temperatură din 2017, au afectat în mod semnificativ producția în întreaga Uniune Europeană, în special producătorii de top din Polonia și Italia. În acest an, exporturile sunt prevăzute să scadă cu 45%, până la 820 de milioane de tone, iar importurile se așteaptă să crească cu aproape 20%, până la 500.000 de tone, iar consumul este estimat la 6,4 milioane de tone, informează Mediafax.

Producția Chinei își va continua tendința ascendentă, ridicându-se 600.000 de tone, până la 44.5 milioane, producția cea mai însemnata fiind în provinciile vestice, care va compensa pierderile din nordul țării cauzate de căldură prelungită și secetă. Cu toate că livrările mai mari stimulează procesarea a 600.000 de tone la 5 milioane, se prognozează ca consumul să rămână stabil. Din pricina interdicția Indiei privind merele prvenite din China, aplicată în mai 2017 după detectarea unor dăunători, este de așteaptat ca exporturile Chinei să ajungă la 1,2 milioane de tone. Se estimează că importurile totale ale Chinei să rămână constante la 70.000 tone.

Producția Stateor Unite este prevăzută să scadă cu 260.000 de tone la 4,7 milioane din cauza înghețului în timpul infloririi în Michigan și din cauza producției mai scăzute în statele vestice, inclusiv în Washington. În ciuda producției mai scăzute, exporturile sunt de așteptat să crească cu 15% până la 995.000 de tone la expedierile mai mari către India, iar importurile sunt estimate până aproape la 170.000 de tone.

Producția Turciei este estimată ușor în scădere la 2,8 milioane de tone, ca urmare a daunelor provocate de grindină în principalele regiuni de creștere din Anatolia Centrală și Marea Mediterană. Exporturile sunt așteptate să scadă 30%, la 150.000 de tone.

Producția Indiei este estimată ușor în creștere, pe fondul condițiilor meteorologice favorabile , ajungând la 2,3 milioane de tone. Este de așteptat ca importurile să scadă la 250.000 de tone, în scădere cu 120.000 față de recordul înregistrat anul trecut.

Și producția din Chile va scădea cu 40.000 de tone la 1,3 milioane. Plantațiile noi nu au ajuns încă la maturitate, însă condițiile bune de creștere au îmbunătățit calitatea fructelor în sezonul trecut. În ciuda scăderii livrărilor, exporturile sunt estimate la 730.000 tone, pe volume mai mari de fructe de calitate la export.

Raportul prevede că producția din Rusia va scădea cu 230.000 de tone până la 1,3 milioane, din cauza înghețului în timpul infloririi, în Districtul Federal Central. Se așteaptă ca transporturile mai mari din Moldova și China să conducă la creșterea importurilor aproape 30% până la 850.000 de tone. Rusia rămâne importatorul de top, în ciuda interdicției continue privind merele din anumite țări, inclusiv fostul furnizor de top din Uniunea Europeană.

Producția de mere a Noii Zeelande este prognozată până aproape 40.000 de tone, ajungând la 560.000 din pricina vremii uscate și calde din timpul recoltei. Cererea în India și prețurile puternice din Uniunea Europeană sunt de așteptat să sprijine transporturile, crescând exporturile până la un record de 375.000 de tone.

Producția Africii de Sud este proiectată în scădere cu 100.000 de tone, până la 800.000 de tone, din cauza secetei care a afectat atât randamentul, cât și calitatea fructelor. Exporturile se estimează în scădere cu 68.000 de tone, până la 485.000 de tone.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.