Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Departamentul lui Arafat, dat în judecată de Monitorul Oficial - Motivul acțiunii în instanță (surse)

Inquam Photos / George Calin
raed arafat masca

Vineri, 1 aprilie 2022, Regia Autonomă Monitorul Oficial a dat în judecată, la Judecătoria Sectorului 1, Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Potrivit unor surse judiciare, la mijloc ar fi banii pe care Departamentul condus de Raed Arafat i-ar datora regiei.

Apariția pe portalul instanțelor a procesului dintre Monitorul Oficial și DSU a ridicat semne de întrebare, acțiunea venind în contextul unui alt proces care a făcut valuri în presă. Săptămâna trecută, Curtea de Apel Alba Iulia a constatat că, din documentele depuse într-un dosar aflat pe rolul instanţei, nu rezultă că secretarul de stat Raed Arafat are calitatea de reprezentant al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

În ultimii doi ani, sute de acte emise de DSU și semnate de Raed Arafat au fost publicate în Monitorul Oficial. Ceea ce ridica suspiciuni referitoare la o eventuală manevră de acoperire a unor scăpări legale are de fapt legătură cu o altă afacere din pandemie.

„Acțiunea în constatare” se referă la afișe comandate de DSU în pandemie și tipărite la Regia Autonomă Monitorul Oficial fără a mai fi plătite. Monitorul Oficial solicită astfel instanței să constate că Departamentul condus de Raed Arafat are calitatea de debitor în afacerea afișelor din pandemie.

În ceea ce privește calitatea lui Raed Arafat de reprezentant al DSU, instanța de recurs (ÎCCJ) va stabili în mod definitiv cum stau lucrurile - dacă este o simplă scăpare a celor care au depus actele în instanță sau dacă la mijloc ar putea fi o eroare majoră a MAI care să pună în pericol stabilitea raporturilor juridice rezultate din actele semnate de Raed Arafat. Secretarul de stat a catalogat informațiile referitoare la calitatea sa de șef al DSU ca simple știri false.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.