Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Departamentul Zero - noua structură care va prelua puterea în România

negocieri

În REVISTA PRESEI de astăzi, stiripesurse.ro vă prezintă o dezvăluire a jurnalistului Cătălin Tache, în cotidianul Național, pe tema înființării unei noi structuri menite să preia puterea în România.

Național:

Iată că, în timp „haștagienii rezistenți” fac circ în stradă și politicienii în Parlament, România se află la o cotitură istorică. Pentru că, în ultima perioadă, ar fi fost creată o „structură paralelă”, denumită ”Departamentul Zero” și în care inițiați ai sistemului își pun deja ultimele speranțe că ar putea reprezenta salvarea statului de drept!
Iar vestea este una năucitoare cu toate că, ce-i drept, de ceva vreme se vorbea că „generalul deșertului”, șeful Stalului Major General al Armatei Române, Ionel Ciucă, se comportă deja ca un politician, în jurul său creionându-se un proiect politic  de amploare, agreat inclusiv de către unii dintre cei mai influenți parteneri strategici externi ai României. Numai că, din informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră, deși generalul Ciucă este privit drept un „patriot”  și un pion important al noului proiect, adevărații artizani ai misteriosului „Departament Zero”, prin care se va încerca preluarea rapidă a Puterii politice și aplicarea de urgență a modelului polonez în România sunt cu totul alții… Astfel că, deși inițial viitorul partid se va baza pe figurile inspirând încredere populației și pe plan extern a unor generali sau alți înalți ofițeri ce vor trece în rezervă, ca și pe lansarea o noi politicieni, „butoanele” vor fi apăsate de oameni „căliți” în sistem. Care, în ciuda rivalităților istorice dintre importantele servicii secrete românești, au format acum această suprinzătoare alianță național- creștină, cu sprijinul tacit al unor influenți oficiali ai structurilor omoloage din anumite state membre ale NATO !
„Modelul polonez”, urgență națională!
O idee mai veche a părții naționaliste din servicii, care a existat chiar și în condițiile hegemoniei „statului paralel” pare să fi fost transpusă în practică, în mare secret, în ultimele luni, când a luat ființă așa-numitul „Departament Zero”, inițiatorii acestei structuri paralele luând hotărârea că România nu se poate apăra decât preluând de urgență modelul politic polonez. Și că apărarea culturii creștine ar fi singura șansă ca România să mai existe în următorii ani ca stat național de sine stătător. (Mai multe detalii AICI)

contributors.ro:

“Crema” social-democrației românești se întâlnește luni în Comitet Executiv Național.Oficial, în primul rând pentru a-i stabili succesorul la șefia Ministerului Apelor demisionarei doamne Doina Pană. Despre ale cărei fapte și realizări în cele câteva prezențe guvernamentale nu prea avem a ne aminti prea multe lucruri. Exceptând momentul de penibilă celebritate al plimbării cu bărcuța cu ocazia unor trecute inundații. Plimbări în compania fostului premier și lider al partidului, dl. Victor Ponta. Moment pigmentat de o formulă de adresare cel puțin bizară în gura unui înalt demnitar al Statului român, în fapt mai mult decât relevantă pentru calitatea morală și intelectuală a celor care au condus și conduc în anii din urmă cel mai mare partid al țării.
Observatorii politici de la București par a fi căzut de acord că ședința va fi mai mult de atât. Ea va reprezenta ocazia unei noi confruntări între președintele Partidului și premierul Mihai Tudose. Fiecare dorind să profite de prilej spre a-și întări poziția în partid. Dragnea- Trei Dosare aspiră la o confirmare a supremației domniei-sale, urmărind deopotrivă înlăturarea din Executiv a persoanelor bănuite deun exces de fidelitate față de tot mai incomodul prim-ministru. Principalul vizat fiind vicepremierul Marcel Ciolacu. Aceasta în vreme ce dl. Tudose visează la mai mult decât la o remaniere, fiea ea și extinsă, ocazie de aruncare peste bord a miniștrilor Carmen Dan, Liviu Pop și Florian Bodog, nu doar vădit incompetenți, nu numai din cale afară de legați de marele baron de Teleorman, ci și cum nu se poate mai impopulari. Nu doar în rândul celor pe care ar trebui să îi conducă (polițiști, profesori, medici), ci și în marea masă a populației. Dl, Mihai Tudose pare-se că ar fi dispus să meargă încă și mai departe sperând să obțină chiar o restructurare a Executivului. Ceea ce ar presupune și un vot de reînvestire din partea Parlamentului și, implicit, o reconfirmare a poziției sale. (Mai multe detalii AICI)

RFI:

Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, începe luni prima sa vizită de stat în China - şi în general, în Asia. Liderul de a Paris ar dori să stabilească cu China un parteneriat de lungă durată şi să reechilibreze schimburile comerciale sino-franceze. Rămâne de văzut dacă omologul său chinez Xi Jinping se va lăsa sedus.
Adept al simbolurilor politice puternice, Emmanuel Macron a ales ca primă etapă a vizitei sale în China oraşul Xi'an, capitala statului Shaanxi, pământul natal al actualului preşedinte chinez Xi Jinping. Acolo, liderul francez rosteşte un discurs despre relaţiile sino-franceze, patrimoniu şi viitorul multilateralismului.
Cu omologul său chinez şi cu ceilalţi responsabili politici dar şi culturali şi economici ai ţării gazdă, Macron se va întâlni la Beijing marţi şi miercuri. O ocazie de a aborda cu ei locul Chinei în guvernanţa mondială şi refondarea Europei. Vizita în China îi va oferi ocazia preşedintelui francez să semneze o serie de contracte economice şi să aprofundeze parteneriatul strategic în jurul unor sectoare de vârf precum cele aeronautice şi nucleare. Peste 50 de mari patroni îl însoţesc pe preşedintele francez în acets prim voiaj al său în a doua economiei a lumii.
Pe plan geostrategic, palatul Elysée estimează că există o fereastră de tir favorabilă lui Macron. Acesta ar dori să profite de contextul mondial şi în particular de retragerea SUA de pe scena internaţională pentru a intra în breşa deschisă. (Mai multe detalii AICI)

Digisport:

Lumea tenisului este mirată de situația în care a ajuns Simona Halep, rămasă fără sponsor tehnic, după despărțirea de Adidas.
Cei de la ubitennis cred că la ruptură s-a ajuns din cauza pretențiilor mari pe care le-a avut Halep. În cele din urmă, Adidas a refuzat-o pe Simona și a preferat să își asocieze cu două jucătoare din noul val, precum Ostapenko și Osaka.
"Bizarul caz al Simonei Halep, numărul unu mondial, care a devenit o regină orfană, fără sponsor principal", scriu jurnaliştii de la ubitennis.com.
"Termenii separării nu sunt clari, însă există informaţii că aceasta ar fi survenit în urma pretenţiilor exagerate avute de finalista de la Roland Garros. Adidas nu a dorit să îi ofere suma cerută, sesizând o discrepanţă mare între rezultatele din turnee şi valoarea sa ca "produs" de marketing.
Adidas are o nouă politică şi vrea să se axeze în special pe jucătoare carismatice din noul val, precum Ostapenko sau Naomi Osaka", mai notează sursa citată.
La început de an, Halep ar urma să revină la Lacoste, negocieri fiind însă și cu cei de la Nike. (Mai multe detalii AICI)

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.